Hvis hunder liker å svømme, hvorfor liker de ikke bad?

Pin
Send
Share
Send

Hvis hunden din elsker svømming, men motsetter seg sterkt å gå inn i badekaret, er han ikke en avvik. Heldigvis, med litt tid og trening, lærer mange hunder å tåle å ta sporadiske bad.

Mye kontakt

Svømming kommer naturlig for mange, men ikke alle, hjørnetenner. Når hunder svømmer i vannet, føler de seg fri. Å være i badekaret er imidlertid vanligvis det helt motsatte. Hvis en hund er i badekaret, holder eieren ofte ham nede og holder ham stille - ikke akkurat en oppskrift på moro for mange hyperhunder som elsker å løpe rundt og leke. Noen hunder tar seg heller ikke godt av å bli berørt på måter som ikke er kjent for dem. Hvis dette beskriver poochen din, er han kanskje ikke vant til ideen om din flittige massering av hundesjampo i frakken.

Badekar gulv

Noen hunder avskyr bad fordi de synes at badekar på gulv er ubehagelige og vanskelig å stå på. Badekar på gulv gir generelt ikke mye friksjon. Hvis du mistenker at hunden din er urolig for det glatte gulvet, bør du vurdere å bade ham i hagen din med en slange. Hvis du plasserer en sklisikker matte i bunnen av karet, kan det også hjelpe ham å få grep og føle seg mer komfortabel.

Frykt for rennende vann

Mens noen hjørnetenner kan bli klinket fast ved å se på rennende vann, er andre kanskje ikke så glade for det. Mange hunder gruer seg til å bade bare fordi utseendet - og høy lyd - av rennende vann er skremmende for dem. Et utendørs bad med slange kan også være nyttig på disse hundene.

Sjampo med dufter

Hunder kan hate bad fordi de ikke liker lukten av sjampoen. Når du vasker hunden din, velg en sjampo som er formulert kun for hjørnetenner. Sjampoer til andre dyr er upassende for dem, og det samme gjelder sjampoer produsert for mennesker. Mennesker sjampo er altfor aggressiv på delikat hundepels og hud. For å unngå å irritere hunden din med den overveldende duften til et produkt, se etter en mild hundesjampo som enten er uparfymert eller har en ekstremt subtil duft. Veterinæren din kan kanskje gi deg noen solide forslag, så ikke nøl med å spørre henne.

Ro din kompis

Øvelse gjør mester når du hjelper valpen din med å tåle bading. Når du bader hunden din, prøv å få ham til å føle seg så koselig og trygg som mulig. Snakk med ham med en beroligende stemme mens du bader ham og gni ryggen forsiktig. Når han er ute av karet og er helt tørr, kan du prøve å gi ham en positiv, følelsesmessig tilknytning til hele opplevelsen, enten du tilbyr ham et spennende nytt leketøy eller gir ham en deilig doggie snack. Hvis hunden din knytter bading til noe hyggelig, kan han ikke like det lenger.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: 24 HOURS IN OUR SWIMMING POOL. We Are The Davises (Juli 2024).

uci-kharkiv-org