Trenger alle hunder lisenser?

Pin
Send
Share
Send

Å score den perfekte kragen til den nye valpen din er en del av moroa med å få en hund, selv om den moroa kommer med en kostnad. Å sjekke med din lokale myndighet kan føre til en annen kostnad - prisen på en lisens som hunden din kan bruke på den nye halsbåndet.

Nødvendige lisenser

Det er ingen nasjonal lov som krever at hunder skal lisensieres; dette håndteres på statlig eller lokalt nivå. Noen stater har lisenskrav, som de fleste fylkeskommuner og kommuner. Å sjekke med de lokale myndighetene kan fortelle deg hvilken type lisenser som kreves og hvor mye de koster. Noen har lisenser som er bra i ett år, mens andre tillater treårslisenser. De fleste krever lisenser for hunden din når hun når en viss alder, ofte 6 måneder. Lisensene kreves vanligvis for alle hunder i jurisdiksjonen, enten det er byen, fylket eller staten, uavhengig av om hunden noen gang forlater huset og hagen din - eller armene dine, hvis hun er kos.

Hvorfor lisensiering er bra

Lisensiering betyr litt ekstra ut av lommen hvert år - vanligvis $ 50 eller mindre - men det gir deg sjelefred at du kan bli gjenforent med valpen din hvis hun noen gang krullet seg bort og går seg vill. Når du kjøper en lisens, får du en tagg som poochen din må ha på kragen hennes. Merkelappen har et unikt identifikasjonsnummer, slik at dyrekontrollen vet hvem du skal ringe hvis du blir separert. Lisensiering hjelper også med å holde farlige sykdommer i sjakk i området. Valpen din må være oppdatert på rabieskuddet for å fornye lisensen, noe som betyr færre tilfeller av rabies. Det betyr imidlertid også at du har tatt hunden din til veterinæren minst en gang i året, noe som bidrar til at det ikke er andre sykdommer eller infeksjoner som kan spre seg til andre dyr. Dette gjør alle dyr - og mennesker - i samfunnet tryggere.

Spesielle lisenser

Å kjøpe en ny valp betyr ikke å zoome ut til bykontorene for å få en lisens med en gang. Lisensieringsregler har en tendens til å gi deg litt spillerom, ofte 30 dager etter at du får en ny hund eller venter til valpen din er 4 eller 6 måneder gammel. Med de som krever valpelisenser, kan du vanligvis bytte valpelisensen mot et voksenmerke gratis i løpet av det første året. De fleste lokale myndigheter tilbyr kennellisenser for oppdrettere for å gjøre lisensiering rimeligere.

Unntak

Lisensieringslover inkluderer vanligvis noen begrensede unntak. Lov som krever at poochen din skal ha på seg merket hele tiden, lar henne løpe uten det hvis hun er på jakt med deg, hvis naturen din går, lener seg mot å finne spill. Hunder som besøker utenfor staten, er vanligvis også unntatt - noen lokale myndigheter utfører tilfeldige hjemmekontroller for å sikre at hunden din har på seg kragen, men hvis du har venner eller familie fra utenfor staten midlertidig, trenger ikke hundene deres lokale koder.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vårt Nye Familiemedlem (Kan 2024).

uci-kharkiv-org