Gjør hundene opprør?

Pin
Send
Share
Send

"Hunder som gjør opprør, kaller vi" problemhunder ". Kanskje de bare er uavhengige tenkere og lurer på hvorfor de skal godta status quo. " Det er en romantisk forestilling fra Jeffrey Moussaieff Massons bok "Dogs Never Lie About Love", men du kan ta praktiske skritt for å dempe Maxs tilsynelatende opprørske oppførsel uansett.

Doggie Development

Akkurat som mennesker, opplever hunder utviklingsstadier, fra valp til ungdomsår til voksen alder. Ungdomsår er når opprør løfter hodet hos hunder som hos mennesker. I løpet av den fasen mellom valpealder og voksen alder kan hunder - til og med trente - utfordre sine menneskelige familier på mange måter. Tenåringshunden kan se ut som en voksen, men hjernen og vanene hans er ennå ikke fullformet. Det er i løpet av denne tiden da hundeforeldre kan ta tiltak for å veilede sine små opprørere til voksen alder. Opprøret kan somle hvis det ikke blir adressert.

Hvordan hunder ser ting

Når hunder gjør opprør, er det ikke å komme tilbake til sine menneskelige foreldre. Snarere er det et resultat av instinktive driv og utviklingsproblemer. Disse inkluderer forsvarstasjoner, sammen med hundens behov for å etablere sin plass i pakken. Opprør kan til og med oppstå som et resultat av smerter forbundet med rask vekst. Overdreven tygging kan være et resultat av tenner og en voksende hunds økte behov for å tygge. Hormoner spiller også en rolle; spaying og kastrering demper dette.

Når opprør kan begynne

Modningsfrekvensen varierer mellom raser, men ungdomsårene kan begynne alt fra syv til 12 måneder. Hunder når seksuell modenhet rundt den tiden, og forverrer problemet. Hver hund er et individ, med sin egen personlighet og tendenser utenfor raseegenskapene. Men generelt inkluderer symptomer på opprør selektiv hukommelsestap angående tidligere innlærte kommandoer, nektelse til å lytte, hopping, nipp og funksjonsfeil i husbrudd. Dessverre blir mange hunder ført til tilfluktssteder for atferdsproblemer mellom 8 måneder og 18 måneder - rett i ungdomsårene.

Hva kan bli gjort

Å takle opprør i ungdomsårene kan bidra til å forhindre det på lang sikt. Det første trinnet for å berolige det vilde dyret er å sterilisere eller kastrere. Dette avkjøler rasende hormoner, noe som resulterer i roligere, mindre opprørsk oppførsel. God trening er også nøkkelen. Start med valpekurs, men ikke stopp der. Fortsett trening gjennom ungdomsårene for å styrke og bygge ferdigheter. Gi regelmessig trening, hengivenhet og en følelse av sikkerhet for å hjelpe hunden din med å realisere at livet med deg er ganske bra, og det er ingenting å gjøre opprør om. Hvis oppførselen fortsetter utenfor ungdomsårene, må du søke profesjonell hjelp. I det minste sørg for at det ikke er et problem.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vårt Nye Familiemedlem (Juli 2024).

uci-kharkiv-org