Hva er en DSH Cat?

Pin
Send
Share
Send

i cat image av JASON WINTER fra Fotolia.com

Innenlands korthår, eller DSH, er en fancy betegnelse for den allsidige, tilfeldig avlet C.A.T. Mens DSH ikke er renraset, har en lignende katt, den amerikanske korthåret, et raseregister.

Felis Catus

Det er det latinske navnet på din grunnleggende innenlandske korthår. Egypterne tammet først katter rundt 4000 år gamle, ifølge National Geographic. Det var et samfunn som visste hvordan de skulle behandle DSH - de laget guder ut av dem. Din DSH ønsker sannsynligvis at du følte det på samme måte som de gamle egypterne, men han vil nøye seg med å bli ventet på hånd og fot - eller pote og pote? Imidlertid tjener mange arbeidskatter sitt ved å holde gnagere utenfor områdene der korn lagres. Det er derfor mange gårder og staller fortsatt trenger et mannskap på låvekatter, nesten alltid av DSH-sorten, med mindre de er DLHer - innenlandske langhår.

Farger

Innenlandske korthår kommer i alle forskjellige kattfarger, med unntak av siamesernes solide kroppsfarge med mørkere nyanser av fargetone på ansikt, hale og ben. Kanskje den vanligste DSH-fargen er en tabbyvariasjon. Tabbies har forskjellige farger blandet sammen i kappen, sammen med forskjellige markeringer. Tabbies kan ha striper, som små tigre eller runde markeringer på kroppen. Hvis du ser nøye etter, kan du se tabby-striper på det som ser ut til å være en farget katt. For eksempel kan en svart katt ha tabby-striper på hodet, men det er vanskelig å se dem, bortsett fra når lyset treffer katten på en bestemt måte. Mange oransje katter har tabby-markeringer.

Helse

Ikke alle katter har ni liv. DSH, som ikke er renraset, kan ha en hybrid kraft som holder visse arvelige sykdommer utenfor genpoolen, men noen sykdommer forekommer ofte hos katten. Disse inkluderer felint diabetes; blærebetennelse eller blærebetennelse; øvre luftveisplager og hypertyreose. Katten din bør ha regelmessige veterinærkontroller, og hvis noe virker galt i kattens oppførsel, spisevaner eller eliminasjonsvaner, ring veterinæren.

Amerikansk korthår

Selv om den ofte var forvirret med DSH, kom den amerikanske korthårens forfedre angivelig over på Mayflower. I tillegg til forvirringen ble rasen referert til som DSH til 1965, da rasenavnet ble endret. American Shorthair ser ikke annerledes ut enn mange DSH, men den ideelle versjonen er mellomstor og solid. Mens andre farger er tillatt, er sølv tabby sannsynligvis den mest kjente skyggen av rasen.

Spay and Neuter

Spaying eller kastrering av din korthår er veldig viktig. Ikke bare vil operasjonen gjøre livet til en innendørs katt bedre for deg og katten, men det er en alvorlig kattoverbefolkning i dette landet. Tilgangen på DSHs overgår i stor grad etterspørselen, noe som resulterer i høye avlivingstall på mange dyrehjem. Ikke vær søppel - steriliser og kastrer kattene dine.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: The CUTEST CAT BREEDS In The World (Juni 2024).

uci-kharkiv-org