Emergency Newborn Puppy Care

Pin
Send
Share
Send

Hvis hunden din forventer, kan du være et nervøst vrak. Det er imidlertid alltid en god ide å forberede seg på en nødsituasjon. Hvis noe skjer med moren, må du ta vare på de nyfødte valpene. Ha veterinæren din tilgjengelig.

Fødselssituasjoner

Det er mulig at morhunden vil ignorere en bestemt valp, eller at en nyfødt har problemer med å puste eller ikke puster. Hvis det er sistnevnte, ta valpen og sving den forsiktig men fast opp og ned mellom beina med hodet ned, ifølge Hilltop Animal Hospital. Denne handlingen lar væske i lungene eller munnen renne. Så pakk han inn i et håndkle og gni ham raskt. Du kan også blåse lett inn i nesen og mykt gni brystet med fingrene. Hvis han begynner å puste, returner han til moren.

Varme

Det er avgjørende at nyfødte valper holder seg varme. Små valper mister varmen raskt. Hypotermi, eller død ved forkjølelse, er vanlig hos nyfødte hvis moren ikke bryr seg om dem eller ikke er tilgjengelig. Når en valpes kroppstemperatur synker under 94 grader, kan han ikke lenger suge og pulsen øker. I denne situasjonen, varm opp valpen sakte til sin normale temperatur på mellom 98 og 99 grader. Ikke mat ham på forhånd hvis han er kald. Du kan bruke varmtvannsflasker innpakket i håndklær eller varmtvannstepper, men unngå varmeputer, da de kan bli for varme og brenne valpen.

Fôring

Valper trenger den rike første melken som kalles råmelk, som inneholder maternelle antistoffer for å gi nyfødte immunitet mot sykdommer som moren har antistoffer for eller har blitt vaksinert mot, samt essensielle vitaminer og næringsstoffer. Hvis valpen ikke får råmelk, ring veterinæren din for å se om hun har en tilgjengelig kilde. Hvis valpen din ikke kan mate fra moren din, kan du også spørre henne om hun vet om en pleiehund som kan legge et annet medlem til kullet. Mens morsmelk er den beste maten for valper, er det neste morsomme erstatning for valpemelk, hvis det ikke finnes noen mor. Bland bare nok melkerstatning som du kan bruke på 24 timer. Nyfødte valper krever fôring annenhver til tredje time. Etter at du har matet fra en flaske eller en sprøyte, må du sørge for å holde den slik at valpen ikke kan suge inn luft, legg den på skulderen og burp ham forsiktig. Da må du stimulere den lille fyren som moren hans ville gjøre for å gjøre avføring og urinere. Ta en myk klut dynket i varmt vann og gni forsiktig magen og hans menige med den. Dette etterligner morens slikking, noe som stimulerer ham til å kaste og tisse.

Syke valper

Selv om mamma har det bra, er det mulig at en valp i kullet ikke har det bra. Mens noe gråt er normalt hos valper, har enhver valp som fortsetter å gråte et problem. Han prøver kanskje å fortelle deg at han er sulten, forkjølet eller har vondt. Hvis han ikke går opp i vekt hver dag, er det noe galt. Mange smittsomme sykdommer kan påvirke en nyfødt valp. Ta valpen straks til veterinæren for diagnose og behandling. Noen valper ser ut til å begynne bra, men går raskt nedoverbakke, kjent som falmende valpesyndrom. Rask veterinærbehandling kan redde noen av dem.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Emergency Homemade Milk Newborn Puppies (Kan 2024).

uci-kharkiv-org