Engelsk Bulldog Degenerative Valve Disease

Pin
Send
Share
Send

Degenerativ ventil sykdom er en tilstand som kan påvirke visse hunderaser, inkludert engelske bulldogger. Å holde deg informert om symptomene, årsakene, behandlingen og prognosen vil hjelpe deg med å avgjøre hva du skal gjøre i det uheldige tilfellet at din engelske bulldog utvikler denne tilstanden.

Degenerativ ventil sykdom

Degenerativ klaffesykdom er en hjertesykdom som utvikler seg som et resultat av fortykning i mitralventilen i hjertet. Fortykningen forårsaker opphopning av blod i hjertet, noe som fører til økt trykk i hjertet. Det er rase- og aldersbestemt. Den engelske bulldograsen er i fare for flere hjertesykdommer, inkludert mitralventildefekter og andre forhold som forhindrer at hjerteklaffene åpnes ordentlig.

Tegn og symptomer

I de tidlige stadiene kan det hende at engelske bulldogger ikke opplever synlige symptomer. I senere stadier kan de lide av vekttap, besvimelse, stadig vanskeligere å puste eller økt hoste. Dessverre, fordi tung eller arbeidskrevende pust er vanlig hos engelske bulldogger, kan det være utfordrende å skille normal pust fra den som er assosiert med degenerativ klaffesykdom. På grunn av dette, sammen med det faktum at mitralventil sykdom er vanlig hos bulldoger, er det best å besøke veterinæren din for regelmessige kontroller.

Diagnose

En veterinær kan oppdage et hjertelyd selv i tidlige stadier uten at bulldogen din opplever symptomer. For å hjelpe til med å oppdage et problem, vil veterinæren lytte etter respiratoriske symptomer som tungpustethet og lungeknurr. I tillegg kan hun utføre et ekkokardiogram, en type ultralyd, av hjertet. Dette kan bidra til å avdekke fortykning, forstørrelse eller uregelmessighet i form av hjerteventiler. Denne ikke-invasive prosedyren innebærer å feste klissete flekker på valpen din og lese de elektriske strømningene i hjertet hans.

Forebygging, behandling og prognose

Selv om flere kliniske studier var i arbeid i 2013, eksisterer det ingen forebyggingsprotokoll for degenerativ ventil sykdom for engelske bulldoger. Behandling fokuserer generelt på å bekjempe hjertesvikt, som ofte er det langsiktige sluttresultatet av sykdommen og hjertesykdommene som potensielt plager bulldograsen. En veterinær kan foreskrive medisiner, inkludert diuretika, enzymhemmere eller andre, sammen med periodisk fjerning av væske i den engelske bulldogens hjerte. Overlevelsesfrekvensen varierer, og kan være gjennomsnittlig omtrent et år med terapi.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Mitral valve disease in dogs. What to do? (Juli 2024).

uci-kharkiv-org