Enzymer som eliminerer en urinlukt fra katter

Pin
Send
Share
Send

Lukten av katturin kan få hele hjemmet til å lukte forferdelig. Heldigvis kan du bruke urinrensemidler for katter, som finnes i dyreforsyningsbutikker, for å rydde opp i noen av Fluffys ulykker. Mange av disse rengjøringsmidlene inneholder proteinbaserte kjemikalier som kalles enzymer, som bryter ned kattens urin til ikke-giftige stoffer.

Hvordan de fungerer

Enzymer fremskynder de naturlige kjemiske prosessene som organiske stoffer, som urin, gjennomgår når de biologisk nedbrytes. Enzymer som inneholder urinrensemidler for kjæledyr inkluderer protease, lipase, amylase, cellulase og uriase. Bakterier produserer disse enzymene for å hjelpe dem med å bryte ned urinen til kjemikalier som de kan fordøye. Produsenter dyrker bare fordelaktige, ikke-patogene bakterier i et laboratorium for å produsere enzymer. Produsentene inkluderer deretter både bakteriene og enzymer i rengjøringsproduktene. Når bakteriene kommer i kontakt med urin og andre organiske stoffer, produserer de flere enzymer for å fordøye urinen. Bakteriene reproduserer seg også raskt. Til slutt fordøyes urinen fullstendig og omdannes til ufarlige stoffer som karbondioksid og vann; bakteriene, uten en kilde til urin å fordøye, dør av helt.

Hvordan å bruke

Absorber så mye av urinen som mulig fra området der pusen din har hatt sin ulykke ved å bruke papirhåndklær eller et vått / tørt vakuum. Spray området ned med et rengjøringsmiddel som inneholder enzymer. La rengjøringsmidlet tørke naturlig. For eldre flekker på tekstiler og tepper, fukt området først med vann før du bruker enzymatisk rengjøringsmiddel. Vannet reaktiverer urinsyren i flekken, en av de viktigste kjemikaliene som er ansvarlige for lukten, og hjelper til med å lette enzymene til å bryte den ned. Sta flekker og lukt kan kreve en annen eller til og med tredje behandling for å bli kvitt all den luktfremkallende urinen.

Hvor du skal bruke

Rengjøringsmidler som inneholder enzymer er trygge å bruke rundt våre kattevenner, og etterlater ikke rester som kan skylles bort etter bruk. Du kan spraye dem på vanntette faste overflater, som benkeplater eller gulv, og på vaskbare møbelstoffer. Hell dem direkte på teppeflekker og sofaputer for å kvitte seg med urin som har sunket dypt ned i teppestoppingen eller putefyllingen. Når de blir utsatt for høye temperaturer, begynner enzymer å denaturere og bryte ned, og blir til slutt ineffektive. Av denne grunn er det best å ikke bruke dem i damprenser eller sammen med varmt vann. Høye temperaturer kan også drepe bakterier i støvsugeren som produserer enzymene. For å beskytte din enzymatiske rengjøringsmiddel mot oppvarming, oppbevar den ved romtemperatur og i direkte sollys.

Hvorfor bruke dem?

Rengjøringsmidler som inneholder sterke kjemikalier eller overflateaktive stoffer, vil ikke eliminere alle urinsyreproteinene og andre organiske komponenter som finnes i katturin helt slik enzymer gjør, spesielt på porøse overflater. Mens området kan virke rent for deg, vil kattens følsomme nese sannsynligvis oppdage de stinkende kjemikaliene og følge dem tilbake til "gjerningsstedet" for å tisse igjen i området. Ammoniakk er det verste av disse rengjøringsmidlene å bruke når det gjelder rengjøring av katturin fordi det lukter akkurat som urin i den lodne vennens nese.

Tillat at enzymer fungerer

Mens enzymene arbeider på det fargede området du har behandlet med et enzymatisk rengjøringsmiddel, må du dekke det med tepper i plast. Teppeløperne vil motvirke den hårete vennen din fra å nærme seg det behandlede området. Plastløpene hjelper også til å holde på fuktighet i området, slik at enzymene kan blomstre i lengre tid og fjerne eventuelle gjenværende lukt. Husk at disse rengjøringsmidlene ikke dekker over lukt, men eliminerer heller kilden, så du må behandle urinflekker direkte. Et svart lys kan hjelpe deg med å finne urin flekker du kan lukte, men ikke kan se. Når lysene er slått av, skinner du et svart lys på stinkende områder for å finne skjulte flekker. det svarte lyset får ethvert organisk materiale, som urin, til å lyse sterkt når det skinner på det.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vad är kronisk njursvikt hos katt? (Juli 2024).

uci-kharkiv-org