Hva er Famotidine for katter?

Pin
Send
Share
Send

Famotidin er et medikament beregnet på mennesker - bedre kjent som Pepcid - som kan forskrives av veterinærer. Hensikten er å forhindre at syre dannes i Socks mage. Selv om du kan kjøpe det over disk, bør du kontakte veterinæren din før du gir den til pusen din.

Hvordan Famotidine fungerer

Famotidin nøytraliserer ikke syrer i kattens mage, men hindrer dem i å utvikle seg. Fordi det reduserer mengden syre som produseres i Socks mage, reduserer det pH i fordøyelsessystemet, og skaper et bedre miljø for at den skal komme seg fra det som stresser det.

Når Famotidine brukes

Hvis sokker har magesår, vil famotidin hjelpe magen til å stabilisere seg og gjøre henne mer komfortabel mens hun helbreder. Veterinærer vender seg ofte til famotidin når en katt har andre tilstander, for eksempel kronisk nyresvikt eller kreft, som kan gi henne urolig mage. Selv om stoffet ikke er et appetittstimulerende middel, kan det bidra til å øke kattens appetitt fordi det hemmer en av de skyldige som får henne til å føle seg syk - overflødig syre.

Mulige bivirkninger

Selv om famotidin anses som trygt for katter, har det noen potensielle bivirkninger å være klar over. Disse inkluderer økt tørst, diaré, oppkast, sløvhet og appetittendring. Hvis du merker noen av disse bivirkningene, bør du informere veterinæren; de kan være tegn på en allergisk reaksjon. Famotidin kan også forverre problemer fra nyre- eller leverskade.

Riktig bruk av Famotidine

Selv om famotidin anses som trygt for katter og er tilgjengelig over disk, må du aldri gi det til sokker uten å rådføre deg med veterinæren din. Legemidlet kan samhandle med andre medisiner hun tar. Veterinæren må også beregne riktig dose for sokker, basert på vekt, alder og tilstand.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Could a Popular Heartburn Medicine Pepcid Treat Coronavirus? (Juli 2024).

uci-kharkiv-org