Ferskvannssnegler som kommer sammen med Bettas

Pin
Send
Share
Send

Snegler er gode følgesvenner for bettas, og spiser matrester før det kan ødelegge vannet og kontrollere alger. Imidlertid vil du passe på skadedyrsnegler som vil skade planter eller overløpe en tank.

Turret Snails

Turret snegler, eller malaysiske trompet snegler, er en flott snegle hvis du har grus i din betta bolle. De er små (under en halv tomme) og kjegleformede. De tilbringer dagen utenfor syne og ute av sinn, siktet gjennom grusen for uspist mat, og de skader ikke planter. Men hvis forholdene er dårlige, kan befolkningen øke raskt. Verre, hvis det ikke er nok mat, kan de ha masse-av-offs som skader vannet ditt. Forsiktig, jevn mating holder antallet der de skal være.

Pond Snails

Dammesnegler ser veldig ut som hagesneglene du ser på land. De reproduserer raskt og legger gelélignende egg i klynger på glasset. De gjør en god jobb med å spise alger og vil ikke skade planter (vanligvis). I likhet med trompetsneglene kan de reprodusere seg raskt og forårsake problemer hvis du ofte overfetter din betta. Ellers utgjør de en fin følgesvenn for fisken din.

Ramshorn Snails

Ramshorn-snegler har et flatt, avrundet skall. De er omtrent like store som damssnegler, og vil rense ekstra mat og spise alger. Imidlertid er de mindre trygge rundt planter enn andre sneglearter. Hvis du ikke har levende planter i bettas bolle, er dette ikke mye av et problem. Som de fleste snegler, kan de reprodusere raskt og løpe over en tank hvis du overfôrer.

Assassin Snails

Snikmorder snegler er forskjellige fra de andre sneglene på listen. De spiser ikke planter eller alger. De spiser andre snegler. De blir ofte introdusert for en tank for å "rydde opp" når andre snegler har gått ut av hånden. Det er usannsynlig at de helt vil utrydde andre snegler, men en eller to kan holde andre arter i sjakk. I motsetning til de andre sneglene her, reproduserer de sakte.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Peppermint Betta Tank Snail-Eating Leeches No filter, No CO2, NO ferts Nano Tank (Kan 2024).

uci-kharkiv-org