Har alle labradoodles krøllete hår?

Pin
Send
Share
Send

Labradoodles finnes i en rekke farger, størrelser og pelsetyper. Hver doodle er en del puddel og en del Labrador retriever.

Genetikk

Labradoodle's genetiske sammensetning avgjør om han vil ha en krøllete pels eller ikke. F1 generasjon labradoodle består av 50 prosent puddel og 50 prosent Labrador retriever — en forelder av hver rase. Disse hundene er vanligvis ikke kaste og kan ha bølgete til løse krøller. F1B generasjon labradoodle består av 75 prosent puddel og 25 prosent Labrador retriever — en puddelforelder og en F1-forelder. F1B doodles har et fårehundlignende utseende med bølget til krøllete hår med ull- eller fleece tekstur. Begge typer labradoodles anbefales for allergikere.

Ullfrakk

I likhet med ull av et lam, kan labradoodles ha disse tette, tette krøllene. En ullfrakk krever lite vedlikehold hvis den holdes kort, men medfører risiko for matting. Labradoodles med ullfrakker er generelt mer puddellignende i utseende, med veldig myke strøk som ikke kaster. Doodles med ullfrakker er et smart alternativ for kjæledyrseiere med alvorlige allergier eller astma.

Hårfrakk

Hvis kappen til labradoodle ser mer ragget ut enn krøllete, kan han ha en hårfrakk. Doodles med hårfrakker har flere Labrador-lignende funksjoner og en pels som føles som menneskehår. I likhet med mennesker kaster labradoodles med hårfrakk seg. Hårfrakker krever lite vedlikehold og kan klare seg med en eller to hårklipp i året. Siden labradoodles kaster i varierende grad, er de ikke alltid egnet for allergikere eller dyreeiere som ønsker en ikke-kaste pooch.

Fleece Frakk

Fleecejakker er typen som ofte forbindes med den kjærlige labradoodle. Fleecejakken kan være rett til krøllete, lett og silkemyk å ta på. Labradoodles med fleecefrakk krever generelt mye vedlikehold for å forhindre matte, spesielt mellom 9 og 14 måneder når voksenfrakken vokser inn. Selv om din fleecy labradoodle kan kaste, godtas de normalt av allergikere.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: HVORDAN JEG KRØLLER HÅRET I HESTEHALE + GIVEAWAY (Kan 2024).

uci-kharkiv-org