Hva er en god matbit for en afrikansk grå?

Pin
Send
Share
Send

Sunn snacks til din afrikanske grå papegøye etterligner hvilke typer matvarer han kan spise ute i naturen: frukt, grønnsaker, nøtter og frø. Behandle disse matvarene som en belønning for trening eller en uformell matbit.

Frø

Rike, fete frø gir en velsmakende godbit så vel som en diettkomponent. Solsikke- og saflorfrø inneholder spesielt mye fett, så reserver dem for bare sporadiske snacks. Andre typer frø som lager en god matbit og passer for store papegøyer inkluderer gresskarfrø, mais, tidsel og furufrø. Mindre frø, som hirse, bokhvete og kanarigras, er mer egnet for mindre papegøyearter.

Frukt

Pakket med naturlige sukkerarter, gir frukt en søt matbit til papegøyen din. Skrell frukten, skjær den i små biter og legg den i en matrett eller lag en fruktspyd eller kabob til kjæledyret ditt. Frukt som passer til papegøyer inkluderer epler, appelsiner, persimmons, fersken, pærer og granatepler.

Grønnsaker

Kalsiumrike grønnsaker, inkludert brokkoli, sveitsisk chard og grønnkål, er en spesielt god matbit for afrikanske gråtoner med lave nivåer av kalsium i blodet. Andre grønnsaker som passer til snacks inkluderer gulrøtter, selleri, grønne bønner, courgette, agurk og mais. Vask og skjær råvaren og legg den i en ren matfat. Hvis du er kokt, kan du også mate søtpotet og vinterkvash til papegøyen din.

Mat å unngå

Tilberedt mat inneholder for mye sukker og salt til fugler, så ikke del sjetongene eller kakene dine med din afrikanske grå. Matvarer som utgjør en helserisiko for papegøyer inkluderer løk, aloe vera, avokado, sjokolade, sopp, rå meieriprodukter og rabarbra. Unngå også å mate papegøyen frøene eller gropene av frukt, siden disse inneholder en forbindelse som kan omdannes til cyanid når den spises. Snakk alltid om bekymringer med veterinæren angående trygg eller usikker mat.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Banco the budgie calling, chirping, screaming - Happy Budgies (September 2024).

uci-kharkiv-org