Sopp I Parakitter

Pin
Send
Share
Send

Parakitter er forbausende tilpassbare til våre hjem og familier, men for alt parakitter har å gjøre for dem, er de svært utsatt for soppinfeksjoner. Men sopp i parakitter er ikke noe som skal tas lett på.

Aspergillose

Den desidert vanligste soppinfeksjonen for parakitter, aspergillose, er en infeksjon forårsaket av aseprgillus sopp. Selv om det ikke er smittsomt for andre kjæledyr eller mennesker, er aspergillose hovedsakelig en sykdom i luftveiene som kan påvirke organene og føre til kroniske infeksjoner. Et svakt immunsystem, spesielt hos en underernærd fugl, og innånding av aspergillus-sporer antas å være de viktigste syndere. Sykdommen kan behandles, men er fortsatt en viktig dødsårsak hos fugler i fangenskap.

Luftkvalitet

Ville parakitter er langt mindre utsatt for aspergillose enn parakitter i fangenskap. En hovedårsak er utendørs mot innendørs luftkvalitet. Fugler puster og behandler luft annerledes enn pattedyr, og våre forseglede, isolerte innemiljøer kan nekte den friske, bevegelige luften som parakitter trenger for å holde seg sunne. Forseglede miljøer med dårlig ventilasjon kan føre til mugg som aspergillus i hjemmene, og fugler som deler vårt vil nesten helt sikkert inhalere sporer.

Symptomer

Symptomer på aspergillose i parakitter ligner på de som er forårsaket av mange andre sykdommer, og de kan være subtile. Men hvis parakitten din går ned i vekt - eller appetitten hans - har pustevansker eller blir sur eller stille, kan han ha aspergillose. Dessverre har til og med erfarne veterinærer problemer med å diagnostisere aspergillus. Det er en så vanlig mugg at falske positive ofte dukker opp i blodprøver.

Akutt vs. kronisk

Akutt aspergillose forekommer hos unge, nylig importerte fugler, og er kortvarig, selv om den er alvorlig. Tap av appetitt og pustevansker er mer merkbar, og dideasen er vanligvis dødelig hvis den ikke behandles raskt. Kronisk aspergillose forekommer hos eldre fugler i fangenskap og er mer subtil og langsiktig. Parakitten din kan bli listløs, deprimert eller svak. Dessuten kan det være beinendringer og en misdannelse av nebbet. Venstre ubehandlet, vil fugler ofte utvikle skjelv og til slutt lammelse.

Behandling og utvinning

Infiserte parakitter må behandles av en veterinær. Orale legemidler som itrakonazol eller amfotericin B brukes vanligvis til å behandle aspergillose i parakitter, selv om langvarig behandling har vært knyttet til nyresykdom. Aktuelle medisiner for nebbproblemer brukes også. I mer alvorlige tilfeller er kirurgi involvert. Hvis det behandles tidlig, er sjansen for utvinning stor.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Snakker med parakit, og forsøger at fodre den! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org