Det beste temperament hunderaser

Pin
Send
Share
Send

Hunder av natur er kjærlige og følgesvenn overfor mennesker, så det er lett å finne raser som viser jevn temperament. Ikke desto mindre er hunder komplekse skapninger med mange og varierte egenskaper, så når du velger riktig rase for deg, bør du vurdere rasens treningsbehov, pleiekrav og toleranse for små barn eller andre kjæledyr; og sørg for å kjenne rasens temperament også.

Størrelse er ikke alt

Den gamle sagen om de beste tingene som kommer i små pakker, gjelder godt for den diminutive phalenen, stamfar til den populære papillon. Bare øreformen gir en forskjell mellom de to, og i Amerika er de klassifisert som samme rase. De er søte, kjærlige og glade små hunder som gleder seg over å hilse på deg med så mange hundekyss som du tillater. De er energiske, fulle av morsomme og klare til å behage. Siden de er intelligente, er de veldig trenbare hurtigstudier som elsker å utføre triks. Plass er ikke et stort hensyn for denne rasen, ettersom papilloner er så små - bare omtrent 8 til 10 pund - så de lager gode innendørs hunder så lenge de har en god tur hver dag. De bør også ha rikelig med innendørs leker og samhandle med deres favoritt ting, som er deg. Som en bonus er de vakre, lange strøkene overraskende enkle å vedlikeholde med bare en og annen børsting.

Små, søt og nysgjerrig

De kommer ikke mer perfekt enn en beagle hvis ideen din om perfekt er søt temperert og fyldig, men likevel energisk, våken og klar til å gå en ekstra mil for å behage deg. Selv om den er avlet for å jakte kaniner, kan denne 15 til 30 pund bunken med ren lykke tilpasses innendørs opphold hvis den får lange, raske turer minst to ganger daglig. Gå aldri i beagle uten bånd, siden dette er en duftdrevet rase. Overlatt til sine egne enheter, vil den søte lille jenta din være på jakt, og ignorere alt annet rundt henne - inkludert farer som trafikk - for å finne den tingen som fanget nesen hennes. Hun vil gjøre det veldig bra med barn, besøkende eller andre hunder, fordi beagles opprinnelig ble avlet for pakke liv og er svært sosiale. Dessverre er det denne rasens ekstreme omgjengelighet, smidighet og til og med temperament som er grunnen til at så mange laboratorier bruker beagles i eksperimenter.

En gyllen hund

Verdens hund nr. 1 er golden retriever, og med god grunn. Denne vakre, store hunden bruker virkelig adjektivene: Han er lojal, pålitelig, trygg, høflig, intelligent, kresne, solid, energisk, sjarmerende og kjærlig, ifølge kennelklubben og entusiastiske nettsteder. Han vil være ledsagende ved din side foran peisen eller bundet sammen med deg på en familietur. Han elsker å svømme, jage en ball eller jakte, men han vil ikke gjøre det bra å være alene lenge. Tilsynelatende designet av naturen for menneskelig interaksjon, kan han bli ødeleggende eller deprimert hvis han får for lite tid med sin elskede menneskelige familie. Han er litt høyt vedlikeholdt i stellavdelingen, og krever regelmessig børsting og sporadisk tørrsjamponering for å bevare et sunt, virvarfritt frakk.

Et stort, stort hjerte

Hvis du vil pakke armene dine rundt en stor og storhjertet hund, som virkelig liker oppmerksomhet og å bli kos, velg en Saint Bernard. Han er definitivt stor og kan være imponerende for noen, inne er han en søt, fornuftig pussycat som kan være litt lat. Siden han ikke er så aktiv, trenger han faktisk mindre mat enn mange andre hunder i størrelsen, og noen som er mindre. Han er tilpassbar til å bo i leiligheter hvis han får litt daglig spilletid, og du må gå ham daglig; men han kan lett overopphetes, så begrens lengden på turer i varmt vær. En daglig børsting vil holde kappen sunn og redusere kaste. Se opp for sikling.

Andre jevne tempererte hunder av forskjellige størrelser

Det kan også være lurt å vurdere den islandske gjeterhunden, en attraktiv, mellomstor og eldgammel rase med en søt temperert, vinnende og aktiv personlighet; eller Labrador retriever - nesten like populær i Amerika som golden retriever, med lignende egenskaper, men med en lettere å vedlikeholde pels. Collien er et annet amerikansk valg som ikke trenger noen beskrivelse, spesielt hvis du er kjent med TV- og filmikonet "Lassie." Hvis en ekte sofa-potet passer deg best, velg imidlertid basset-hunden, som noen ganger ikke kan bry seg om å bevege seg. Hvis lite og energisk er mer din stil, kan du bare bli forelsket i en Cavalier King Charles spaniel - spesielt med de doelike øynene. Alle disse er nydelige, søte hunder hvis temperament passer for enhver ansvarlig familie eller hjemme.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: 10 farlige hunderaser (Juli 2024).

uci-kharkiv-org