Fakta om bamsehunder

Pin
Send
Share
Send

Hvis du alltid har ønsket deg en liten, koselig følgesvenn som også er smart og søt, kan en bamsehund bare passe perfekt for deg. Oppdrettet for å være søt, kjærlig og hypoallergenisk, begynte bamser som terapihunder, men appellerer til omtrent alle de møter.

Hybrid foreldre

Bamser er "designerhunder", hybrider av to eller flere raser. Ofte er foreldrene deres Shih Tzus og bichon frises eller bichon-puddelblandinger, selv om oppdrettere fortsetter å eksperimentere med å legge til andre hunder, som schnauzere, til genbassenget. På grunn av sin lille størrelse og søte natur kan bamser være perfekte kjæledyr, enten du bor i en leilighet eller et stort hus.

Terapeutisk historie

Bamser ble ganske nylig med i hundeverdenen, rundt 2000. Opprinnelig fungerte de som terapihunder for funksjonshemmede barn. I motsetning til det stereotypiske temperamentet for liten hund - hyper, yippy og noen ganger engstelig - har bamser myke, kjærlige personligheter som gjør dem til perfekte følgesvenner. Hvis du møter en, kan du bare bli forelsket - og å leve med en bamse tvinger vanligvis den følelsen.

Perfekt for personer med allergi

Bamser er myke og kosete, men de kaster ikke mye eller i noen tilfeller i det hele tatt. De er også avlet for ikke å produsere mye dander, et veldig vanlig allergen. Mens spesifikke hunders hår og dander varierer litt, avhengig av forfedre, fokuserer de fleste bamseoppdrettere på å produsere hypoallergeniske hunder. Hvis du nyser hver gang du er rundt hjørnetenner, snakk med en oppdretter om å finne en bamse du kan leve med.

Liten størrelse og smarte sinn

Disse hundene bidrar til deres likhet med bamser, og forblir kosedyrstørrelse gjennom hele livet. Som voksne veier de vanligvis mellom 8 og 16 pund. Det er ikke den eneste måten de ligner navnebrødrene på, skjønt; de ser mye ut som bamser, med korte neser, luftige strøk og store øyne. På toppen av det søte utseendet har bamser en tendens til å være smarte, lette å trene og ekstremt kjærlige. De kommer godt overens med andre dyr og barn. Best av alt, de er vanligvis ikke enpersonshunder, så bamsen din vil sannsynligvis elske deg og partneren din like.

Pin
Send
Share
Send

uci-kharkiv-org