Hvordan hjelpe tyske hyrder med hofteproblemer

Pin
Send
Share
Send

jeg har en tysk gjeterbilde av Craig Stevens fra Fotolia.com

Tyske hyrder er smarte, lojale og smidige hunder som lager flotte kjæledyr. Du kan hjelpe kameraten din med å takle og tilpasse seg på flere måter.

Miljø

Noen små endringer i hjemmet kan gjøre hundens liv mye lettere. Hvis du har polerte eller flislagte gulv, legger du noen tepper slik at de ikke sklir. Å prøve å ta tak i en glatt overflate er spesielt vanskelig for hunder med dårlige hofter, og det kan forårsake smerte og angst. Fjern unødvendige hindringer, for eksempel møbler, slik at kjæledyret ditt har lett tilgang rundt huset. Legg kurven hans nær døren, slik at han ikke trenger å reise langt for å komme til hagen når han trenger å gå på do.

Instinkter

Hvis hunden din har smerter eller ubehag, vil han unngå å skynde seg rundt og vil naturlig temperere sin egen mobilitet, med mindre annet er instinktivt motivert. Tyske hyrder er naturlige vakthunder. Be besøkende ringe på forhånd for å fortelle deg at de er i nærheten, og lukk hunden din i et rom før ankomst. Dette stopper hunden din som styrter mot døren for å sjekke ut hvem som kommer. Når de besøkende er avgjort, la ham ut og si hei.

Kosthold

Fedme forener hofteproblemer, så det er viktig å holde hunden din sunn. Hvis hunden din for øyeblikket er overvektig, må du redusere porsjonsstørrelsene med en fjerdedel og følge med på fremgangen. Eldre hunder er mindre aktive, så trenger mindre energi. Gi en diett rik på protein og kalsium, men lite fett og karbohydrater.

Kosttilskudd

Omega 3-fettsyrer er gode for smidige ledd. Fet fisk er en flott kilde til Omega 3-fettsyrer. Linfrø og olivenolje og er også gunstige.

Skånsom trening

Tyske hyrder er naturals på smidighetsarbeid og trives med utfordringen. Selv om smidig trening med smidighet ikke er egnet for en tysk hyrde med hofteproblemer, kan du likevel appellere til hans kjærlighet til smidighet under treningsøktene ved å binde ham og gå ham gjennom noen få enkle øvelser, for eksempel å vve gjennom markører og opp og ned små ramper. Observer energinivået hans og se etter tegn på ubehag.

Praktiske ting

Du bør ikke pare din tyske hyrde hvis han har hofteproblemer av to grunner. For det første kan parringshandlingen være smertefull, spesielt for menn da de må montere hunnen. For det andre er det viktig å ikke overføre hofteproblemene til påfølgende generasjoner av rasen.

Besøk veterinæren

Veterinæren din kan foreslå kirurgi, medisin eller bare hoftestøtte for hunden din, avhengig av tilstandens alvorlighetsgrad og innvirkningen på livskvaliteten.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Yoga med tennisballer - for smerter i hoftene og muskelknuter i setemusklene. Akaal Yoga (Kan 2024).

uci-kharkiv-org