Hva gir du eldre katter for leddgikt?

Pin
Send
Share
Send

Hvis den eldre katten din ikke er så smidig som før, er han ikke alene. Du kan ikke gi Kitty den typen medisiner du eller Fido kan ta for knirkende ledd, men det er medisinske alternativer å vurdere.

Leddgikt

Et annet begrep for leddgikt er degenerativ leddsykdom, som ganske mye forklarer tilstanden. Kittys leddbrusk, putene mellom bein, slites ned. Den prosessen resulterer i smerte og betennelse. Du vil kanskje legge merke til at Kitty ikke hopper opp på benkeplater eller hans favorittvinduskarm lenger. Han kan virke stiv når han reiser seg, eller leddene virker hovne. I følge ASPCA er kattens albueledd mest sannsynlig å bli leddgikt.

Medisiner

Hvis du føler deg stiv og sår, kan du få et par aspirin eller ibuprofen. Det vil ikke bare fungere for Kitty, det kan gjøre ham veldig syk eller til og med drepe ham. Mange av de ikke-steroide antiinflammatoriske legemidlene veterinærer bruker til å behandle hunder, har også skadelige effekter på katter, da katter er ekstremt følsomme for disse medisinene. Et unntak er meloxicam, markedsført under merkenavnet Metocam. Du må imidlertid være veldig forsiktig når det gjelder dosering med den flytende orale versjonen, da overdosering er farlig. Din veterinær kan også regelmessig gi Kitty injiserbar meloksikam for å lindre leddgikt.

Glukosamin / krondroitinsulfat

Mange av kosttilskuddene du ser på ditt lokale apotek og supermarked for å lindre leddgikt smerte hos mennesker, kommer også i katteversjoner. Blant de vanligste er glukosamin og kondroitinsulfat, som fremmer felles helse. Nutramax Laboratories 'Cosequin for Cats støtter produksjonen av brusk mens den forhindrer bruskdegenerasjon. I motsetning til mange andre glukosamin / chronoitinsulfatprodukter som markedsføres for katter eller mennesker, har Cosequin vist seg å være "effektiv, sikker og biotilgjengelig i publiserte, kontrollerte amerikanske studier", ifølge nettstedet. Tilgjengelig i kapsler med fisk eller kyllingsmak, og du blander Cosequin inn med Kittys mat hver dag.

MSM

Metylsulfonat-metan er en naturlig svovelkilde. Pulveret eller pillen du kan kjøpe over disk kommer fra et industrielt eller medisinsk løsemiddel, DMSO. Ikke bare fungerer MSM som en betennelsesdempende, men det hjelper til å fremme reparasjon av brusk. Mange leddgikttilskudd inneholder MSM, glukosamin og kondroitinsulfat. Du kan blande MSM med Kitty mat eller gi den til ham som en pille.

Fiskeolje

Med mindre katten din er en av de sjeldne kattene som vender nesen opp mot fisk, bør det være en lek å gi ham fiskeoljetilskudd for leddgikt. Fiskeoljer inneholder omega-3 fettsyrer, som har betennelsesdempende egenskaper. Spør veterinæren din om de beste fiskeoljetilskuddene til Kitty.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Mjausi - en liten film om katter (Juli 2024).

uci-kharkiv-org