Pleiebehov for pudler

Pin
Send
Share
Send

jeg hundeschur bilde av Digitalpress fra Fotolia.com

Komiker Rita Rudner lurte en gang på "om andre hunder tror pudler er medlemmer av en merkelig religiøs kult" på grunn av deres ekstreme frisyrer. Men pudler har rutinemessige stellbehov som er langt mindre dramatiske.

Poodle Coat Development

Husdyrpuddelbilde av ã ‚« ーム«ã‚¯ãƒ³ fra Fotolia.com

En puddelhvalp er ikke den samme som en voksen. Som valper har pudler en myk, bølget pels. Når de eldes, får strøkene et krøllete, tykkere utseende. Alle pudler begynner forandringen i en alder av 9 måneder. Mindre pudler, som leker og miniatyrer, tar opptil 18 måneder, mens standardpudler vanligvis har sine voksne strøk på omtrent 3 måneder. Under valpestadiet er stellingen ganske grei. Pensle puddelvalpen din en gang om dagen eller en gang annenhver dag. Dette vil holde matter i sjakk. Matting er et stort problem for pudler i alle størrelser. Pudler krever mer børsting som valper enn de gjør som voksne, fordi voksne strøk er krøllete og ikke matter like lett.

Allergivennlig?

puddelbilde av jonnysek fra Fotolia.com

Fordi pudler har hår i stedet for pels, regnes de som allergivennlige. Dander holder seg til pels, pels kommer av hunden og kommer opp i luften, folk puster inn pelsen og dander og problemene begynner. Men det er en avveining. Puddelfolk støvsuger kanskje ikke pelsballer eller bruker hundrevis av dollar på lo ruller, men til gjengjeld må de ha hundene sine preparerte med jevne mellomrom. Hvis de ikke gjør det, vil hundens hår bare vokse, som for et menneske, og bli matt. Puddelfolk må regelmessig børste hundene sine rundt hodet og nakken. Hvis resten av pelsen holdes kort og krøllete, krever den ikke børsting for å unngå matter.

Det koster hvor mye?

puddelbilde av veseliysyslik fra Fotolia.com

Denne enkle avveien er dyr hvis du ikke vet hvordan du skal stelle en puddel selv. Groomers tar ublu gebyrer for puddelutstillingen, så de fleste kjæledyrseiere har ikke det gjort. I stedet blir pudelen vanligvis klippet kort med elektriske klipper, og noe saksarbeid er innlemmet i hodet, ørene, anklene og halen for å gi det pom-pom utseendet. Pudelen blir først badet, tørket med en blåser for å få håret til å stå opp og ut, og deretter barbert med de elektriske klippene. Delene som ikke er barbert er børstet ut og formet med saks. Dette må gjøres omtrent hver sjette uke. Noen groomers vil se hunden mellom planlagte besøk for det som kalles en "ryddig", der bare ansiktet er barbert ned for å holde puddelens elegante utseende.

Og ørene og øynene?

Pudler er en av de uheldige raser med lange, floppy ører. Dette betyr at innsiden av puddeløret er anaerob, et perfekt sted for gjær og bakterier å vokse til en massiv og smertefull infeksjon. Hvis hunden ikke har riktig mat, blir disse øreproblemene forverret av matallergi. Trimmeren vil vanligvis trekke ut hårene inne i hundens øre med en hemostat, og deretter bruke en øreflush for å fjerne rusk, infeksjon eller goo som kan være tilstede dypt inne. Ørekontroll, plukking og spyling er standard pleieprosedyre med hvilken som helst puddel, slik at problemer kan identifiseres og håndteres raskt. Øreinfeksjoner kan være veldig smertefulle.

Øyeflekker kan plage en hvit puddel. Disse rødlige tåreflekkene, som vises på hundens pels under tårekanalene, er et resultat av bakterier kombinert med den naturlige utslipp fra øynene. De kan rengjøres med kluter spesielt laget for det formålet, eller hunden kan få et oralt produkt som bruker antibiotika med lav dose for å hindre at bakteriene dannes.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Puddelfnatt (Juni 2024).

uci-kharkiv-org