Hårtap på ansiktet til en bokser

Pin
Send
Share
Send

Hvis din elskede bokser mister hår i ansiktet, er det en god mulighet for at han lider av demodektisk skabb. Ikke få panikk av ideen om en mangy boxer - det er et vanlig hudproblem i rasen, og det har en arvelig komponent. Veterinæren din kan behandle ham og gjenopprette skjønnheten.

Demodectic Mange

Demodectic skabb er også kjent som rød skabb eller demodicosis. Middene som forårsaker denne tilstanden, lever på huden til nesten alle hunder. Hunder med et sunt immunsystem har ikke noe problem med disse mikroskopiske skapningene. Imidlertid kan hjørnetenner med deprimert immunforsvar eller de med genetisk disposisjon, for eksempel bokseren, utvikle hudsykdom.

Symptomer

Du har kanskje lagt merke til skallede flekker på boksesnorene, ørene og rundt øynene. Disse skallede flekkene er symptomer på lokalisert demodektisk skabb, snarere enn den generelle typen som påvirker hele kroppen. Denne typen skabb er ganske vanlig hos bokserhvalper. De skallede flekkene skal ikke få bokseren til å klø på dem. De helbreder til slutt alene, vanligvis innen tre måneder.

Hvis bokseren din begynner å skrape, betyr det at bakterier har smittet flekkene, og han bør oppsøke veterinæren. Hvis han har mer enn fire skallede flekker, eller hvis lappene er på andre deler av kroppen hans, kan bokseren din ha generalisert demodikose.

Behandling

Lokalisert demodektisk skabb er vanligvis ikke smittsom, så hvis veterinæren din bekrefter diagnosen, trenger du vanligvis ikke å isolere bokseren din. Men hvis du har en eldre, svak hund i husstanden din, eller i et hus som bokseren din ofte besøker, er det lurt å skille dem til håravfallet forsvinner eller infeksjonen forsvinner.

Mennesker eller katter kan ikke fange disse artsspesifikke middene. Selv om lokal demodikose rydder opp av seg selv, kan du øke hastigheten på prosessen med insektmidler som er foreskrevet av veterinæren din. Hvis flekkene er smittet, kan veterinæren gi deg antibakteriell salve for dem.

Oppdrett

Hvis bokseren din utvikler demodektisk skabb, tenk deg om om du skal avle ham. Det er en god sjanse for at han vil overføre denne tilbøyeligheten til skabb til avkommet. Hvis du abonnerer på tanken om at grunnlaget for å avle renrasede hunder er forbedring av rasen i alle aspekter, så uansett hvor mye du elsker hunden din, kan det være bedre at han ikke videreformidler mangene sine. Ups - det er "hans gener disponert for mange."

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: SE MIN FÖRSTA PRP BEHANDLING (Kan 2024).

uci-kharkiv-org