Medisiner som er giftige for katter

Pin
Send
Share
Send

Å gjøre det som er best for din kattevenn, kan bety at du får smerter eller føler seg syk til en veterinær kan foreskrive lindring. Du vil ikke administrere medisiner som ikke er foreskrevet. Dette er fordi mange medisiner som får mennesker til å føle seg bedre er giftige for katter.

Humanmedisiner

Ikke bare er medisiner beregnet på mennesker produsert i mye høyere doser enn en katt skulle få, de interagerer også annerledes med kattens kropp. Mange vanlige reseptfrie og reseptbelagte medisiner kan ikke behandles effektivt av kattens nyrer, andre øker blodtrykket og forårsaker hjerteproblemer. Selv om det er noen få menneskelige medisiner som kan administreres trygt til katter, er det alltid best å anta at et medikament ikke er trygt for katter, med mindre veterinæren din sier noe annet.

Topp giftige medisiner

Noen medisiner forårsaker flere problemer hos katter enn andre, fordi de enten er farligere eller oftere gitt til katter av eierne, eller er velsmakende for katter. Acetaminophen, aspirin, ibuprofen og naproxen, alle vanlige reseptfrie smertestillende midler er svært giftige for katter. Det er tryggere for katten å oppleve smerte mens den venter på å se veterinæren enn å få en menneskelig smertestillende.

Mens de fleste ikke med vilje gir kattene sine antidepressiva eller ADHD-medisiner, ser det ut til at katter liker smaken av noen medisiner og vil spise dem hvis de får sjansen. Disse stoffene kan forårsake farlige anfall, rask hjertefrekvens og forhøyet kroppstemperatur. Andre vanlige humane medisiner som er farlige for katter, inkluderer vitamin D-derivater, søvnhjelpemidler, antidiabetika, kolesterol- og blodtrykksmedisiner og skjoldbruskhormoner.

Sikkerhet

Foruten å unngå å gi katten din medisinske medisiner, er det viktig å holde katten din fra å konsumere stoffer som er beregnet på mennesker. Oppbevar medisinene dine i barnesikre beholdere i skap eller skuffer som katter ikke kan åpne. Unngå å legge løs piller på benken før du tar dem. Ikke legg piller i plastposer, kopper eller andre beholdere som en katt lett kan få tilgang til. Det er akkurat som en katt å nekte dyr mat og deretter tygge gjennom en plast for å komme til en pille den ikke skal spise.

Trygge medisiner

Sjekk alltid med en veterinær før du gir medisiner til en katt. Veterinæren kan gi doserings- og hyppighetsinstruksjoner samt advarsler om mulige bivirkninger. Menneskelige medisiner som er trygge for katter når de gis skikkelig under råd fra en veterinær, inkluderer Dramamine for reisesyke, mineralolje for forstoppelse, hydrogenperoksid for å fremkalle oppkast, Kaopectate for å lindre diaré og betadin for å rense kutt og skraper. Andre husholdningsartikler som du kan bruke lokalt på katter inkluderer maisstivelse eller mel for å stoppe blødning fra en negl, natron blandet i en pasta for biestikk eller maurebitt og saltoppløsning for å skylle ut sår. Difenhydramin, som ofte selges under merkenavnet Benadryl, er trygt for katter, men er ikke veldig effektivt for allergiske reaksjoner. Det brukes imidlertid ofte til lett sedasjon, for eksempel å berolige en katt for å reise i bil eller forhindre bilsykdom.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hvordan gir jeg katten medisin? (Juli 2024).

uci-kharkiv-org