Har en hårløs katt hår?

Pin
Send
Share
Send

"Wow, er den katten virkelig hårløs?" spør du kanskje. Kan en katt være mer rynket? Enten du synes de er søte eller stygge, må du innrømme at sphynx-katten er fascinerende.

Men er de hårløse?

Nei, de er ikke helt hårløse. Sphynx-katter mangler hovedfrakk, men de har en myk, dunete fluff som gjør huden deres utrolig myk og berørbar. Noen sammenligner strøkene med pusseskinn i mykhet. Mange har hår på tær, nese og haler.

Dessuten er det hårløse genet recessivt, noe som betyr at hvis en sphynx avler med en normalbelagt katt, vil alle kattungene deres ha hår. Imidlertid, hvis to katter av en sphynx og normalbelagt katt krysser, bør en fjerdedel av kattungene være "hårløse."

Kjære det er kaldt ute

Blir de ikke kalde? Ja det gjør de. Det ville du også hvis du løp naken. Sphynx-katter vet at mennesker er like varme. De er ikke kresne, skjønt, og vil sove med andre katter og til og med (ahem) hunder. Så de er naturlige varmesøkere, villige til å kose seg med alt som føles toasty. Sphynx-eiere kler dem ofte i gensere, men i motsetning til deres kinkige, stolte hårdekkede slektninger, er sphynx-katter ikke flau for å ha dem på.

De solbrenner også lett, så de trenger kattesikker solkrem.

Hvor kom de fra?

Til tross for navnet er sphynx-katten ikke fra Egypt. I stedet kommer sphynx fra en genetisk mutasjon som dukket opp i et kattungekull i Canada i 1966. Sphynx varmet hjerter til kattentusiaster, selv om den ble født i et land med vintre som ikke var egnet for hårløse katter. Andre kattoppdrettere kunne snart avle hårløse katter fra katter med normalt hår. De avlet deretter disse kattene til sphynx-katter for å produsere flere hårløse katter.

I 1975 og 1976 dukket to hårløse katter naturlig opp i Minnesota fra samme mor, men forskjellige kull. Disse naturlige sphynxene ble lagt til sphynx-avlsprogrammet.

Sphynx er imidlertid ikke den første hårløse katten. På begynnelsen av 1800-tallet var det hårløse katter i Mexico (passende kalt "meksikanske hårløse"). Disse kattene var den siste av deres linje, og det er ikke mye mer kjent om dem.

Ikke allergivennlig

Hvis du leter etter en katt som er allergivenlig, er sphynx sannsynligvis ikke noe for deg. Sphynx-katter har fremdeles flass - den viktigste årsaken til manges allergi. Folk er normalt allergiske mot proteinene i kattespytt, så hvis du leter etter en katt som ikke vil utløse allergiene dine, hjelper ikke hårløsheten.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Lär dig katternas hemliga språk: Kurr betyder tack - Nyhetsmorgon TV4 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org