Hva skjer med en katt eller hund etter at den er kastrert eller kastrert?

Pin
Send
Share
Send

I Cat Dog Friendship Image av ftelkov fra Fotolia.com

Spaying og kastrering er kirurgiske prosedyrer utført på henholdsvis hunn- og hanndyr for å fjerne reproduktive organer. I tillegg lever steriliserte og kastrerte kjæledyr lengre og sunnere liv, og gjør bedre kjæledyr.

Umiddelbart etter operasjonen

Din kvinnelige katt eller hund vil ha et snitt i magen. Hannhunder har et snitt rett over pungen, og hannkatter har to snitt, en på hver side av pungen. Det er ekstremt viktig at du følger veterinærens instruksjoner for postoperativ pleie. Vanligvis vil hun anbefale at du holder øye med snittet og ser etter hevelse eller utflod, holder kjæledyret ditt fra å slikke snittstedet, råder deg til å begrense kjæledyrets aktivitet i en uke til ti dager og ikke bade kjæledyret ditt under utvinning . Veterinæren din kan sette en elisabetansk krage på kjæledyret ditt for å forhindre tilgang til snittstedet. Du kan også bli bedt om å bruke strimlet papir i stedet for søppel i kattens søppelboks.

Hva prosedyren gjør

Spaying en kvinnelig katt eller hund fjerner eggstokkene, egglederne og livmoren. Hun vil ikke lenger gå i varme eller produsere østrogen eller progesteron, og hun kan ikke bli gravid. Å nøytrere en hannkatt eller -hund fjerner testiklene, men ikke pungen. Fjerning av testiklene hindrer dyret i å produsere sædceller eller testosteron, noe som driver mange uønskede atferd hos menn. Spaying er mer invasivt enn kastrering, men begge prosedyrene utføres med dyret under generell anestesi.

Effekter på katter

Spayed katter er mindre sannsynlig å ha brystkreft og vil ikke være i fare for eggstokkreft eller livmorkreft, mens kastrerte menn ikke vil få testikkelkreft. Kastrerte menn har redusert trang til å streife omkring og derfor redusert risiko for skade og sykdom ved å bekjempe andre menn. Kastrerte menn sprøyter også mindre, og tidlig kastrering kan forhindre dette helt. Den kvinnelige katten din vil ikke lenger komme i varme og vil derfor ikke yle for å tiltrekke menn eller utvise annen irriterende oppførsel forbundet med en katt i varme. Etter kastrering blir katter ikke late, men fordi de streifer mindre bruker de mindre energi, og du kan diskutere eventuelle diettjusteringer med veterinæren din.

Effekter på hunder

Spaying eller kastrering av hunden din reduserer risikoen for flere kreftformer, inkludert brystkreft, livmor, testikkel og prostatakreft. I tillegg eliminerer det mange hormoninduserte sykdommer hos kvinner, som cyster og brystforstørrelse. Uten testosteron vil ikke hannhunden din lenger prøve å unnslippe hagen din for å finne en kvinne i varme, og kastrering forhindrer eller reduserer territorial atferd, for eksempel urinmarkering, pukkeladferd, så vel som mannlig aggresjonsadferd, for eksempel matvakt. Hos kvinner forhindrer spaying søppel som kan oppstå med kvinner i varme, så vel som plagsom oppførsel assosiert med kvinner i varme, for eksempel for kjærlighet til eierne.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hunden Ian får somna in (Kan 2024).

uci-kharkiv-org