Skader det håret til en husky hund når du barberer deg om sommeren?

Pin
Send
Share
Send

i logan image av bérangère TOUCHE fra Fotolia.com

Husky hunder har pels kjent som en dobbel pels: lengre silkeaktig pels over kortere dunpels. Denne blandede pelsen er veldig viktig for helsen til en husky. du skal aldri få kappen til den husky hunden din med mindre det er medisinsk nødvendig.

Skjæring av en dobbel strøk

En huskys dobbeltfrakk består av et underlag som føyer seg om sommeren og tykner om vinteren, og et silkeaktig lag som holder seg det hele året og gir hunden sin fargelegging. Barbering av en husky risikerer å skade hårsekkene og dermed begge lag av pels. Denne skaden kan føre til tynnere pels og til og med skallede flekker.

Problemer med temperaturregulering

Pelsen på en husky holder ikke bare dyret varm i de kaldere månedene, det sirkulerer også luft over hundens hud i varmt vær hvis pelsen ikke er matt. Å ha en husky barbert eliminerer hundens evne til å sirkulere luft over huden. I tillegg, hvis pelsen ikke vokser inn ordentlig, vil ikke hunden kunne holde seg varm om vinteren.

Hudproblemer

En husky pels er designet for å gi hunden all den nødvendige solbeskyttelsen. Når du barberer en husky, tar du bort den beskyttelsen. Selv små flekker med manglende pels kan føre til problemer siden huskiene har veldig lite hudpigment og er spesielt følsomme for solen. Gjentatt eksponering for solen kan forårsake hudirritasjon og kan føre til hudkreft.

Skikkelig slå varmen

Å barbere en husky hjelper ikke med å holde det kjølig om sommeren, men det er noen ting du kan gjøre for å hjelpe vennen din. Forsikre deg om at du børster pelsen til huskyen din regelmessig for å fjerne miste underlag og forhindre matte. Sørg også for å gi husky rikelig med kaldt vann hele dagen, og begrens utetid når det er for varmt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Schlittenfahren mit Hund (Juli 2024).

uci-kharkiv-org