Sykdommer og sykdommer i Cockatiels

Pin
Send
Share
Send

Som alle dyr er cockatiels utsatt for visse sykdommer og sykdommer som varierer fra moderat til livstruende. Når du ser at din tiel er syk, er sjansen stor for at han er veldig syk, da fugler lett kan skjule svakhetene sine for å unngå rovdyr.

Ernæringsmessige mangler

Langt det mest vanlige og unngåelige potensielle problemet med helsen din er underernæring. Vitamin A-mangel er et stort problem for tiels hvis kosthold hovedsakelig består av frø. Frø inneholder mye fett, men de har ikke de nødvendige vitaminene. Å mate din fjærvenn med et balansert kosthold av pellets og frukt og grønnsaker kan bekjempe vitaminmangel. Mange cockatiels har også mangel på kalsium og vitamin D.

Fet leversykdom

Leveren er viktig for å holde tiel sunn fordi den bryter ned fett. Hovedårsakene til fettleversykdom hos cockatiels er fedme, metabolske forstyrrelser og eksponering for giftige materialer. Igjen kan en diett rik på frø uten sunne kosttilskudd som pellets og grønnsaker føre til fedme, noe som kan resultere i denne farlige sykdommen.

Fet leversykdom kan skyldes eksponering for giftige stoffer over en lengre periode. Vanlige giftige materialer inkluderer rengjøringsprodukter, insektmidler og aerosoler. Symptomer på fettleverssykdom inkluderer unormal vekst av nebb, svarte flekker på nebb og tånegler og fjær som får en unormal fargetone.

Pusteproblemer

Cockatiels kan komme ned med forskjellige luftveissykdommer, inkludert tungpustethet, pustevansker og lungebetennelse. Noen av disse er mer unngåelige enn andre. Hvesing og pustevansker er ofte forårsaket av at den lille fyren inhalerer hirsefrø eller andre små frø. Kosthold er også en ledende faktor i luftveissykdommer.

Psittacosis

Psittacosis finnes hos fugler, mennesker og andre dyr. Denne sykdommen er forårsaket av bakteriene Chlamydia psittaci. Cockatiels er svært utsatt for denne sykdommen. Som mange andre sykdommer, kan psittacosis bæres av fugler som ikke viser noen symptomer, som deretter overfører den til andre fugler. Du vet kanskje ikke at din tiel lider av denne sykdommen før immunforsvaret hans er svekket dramatisk.

Symptomer inkluderer øyeutslipp, sløvhet, bihuleinfeksjoner, luftveisproblemer, dehydrering og gulaktige, grå eller kalkfargede urater. Unge fugler og de som gjennomgår stressende livsendringer er mer utsatt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Buying My Parrot EVERYTHING She Touches! (Juni 2024).

uci-kharkiv-org