Informasjon om Dachshund Terrier Yorkie-blandinger

Pin
Send
Share
Send

i Interested Dachshund image av Janet Wall fra Fotolia.com

Kryss mellom dachshunds og Yorkshire terrier, ofte kalt "dorkies", er populære "designer" hunder. Å krysse to etablerte raser resulterer i blandede valper som vanligvis viser begge foreldres egenskaper; Når det gjelder et dachshund-Yorkie-kryss, kan valpene ha korte ben, langstrakte kropper, floppete ører og silkeaktige strøk.

Hva du kan forvente av din "Dorkie"

yorkshire terrier løpende bilde av Bergmeister fra Fotolia.com

Dachshunds er små hunder oppdrettet for jakt på grevling. Denne farlige aktiviteten krever en hund med en uredd disposisjon og en kropp som lar den forfølge byttedyret til gravhuller. Terrier ble opprinnelig avlet for å holde gårder og hjem fri for mus og rotter. Yorkshire terrier (yorkies) ble avlet for å jakte rotter i tekstilfabrikker, men har blitt avlet ned til en mini-størrelse som gjør dem til perfekte kjæledyr og "lap dogs." Yorkies har også en modig holdning og kan bjeffe vedvarende for å varsle eierne om virkelige og imaginære trusler.

Hvorfor gjør min "Dorkie" det?

Selv om "designer" hunder ofte produseres for søthet utenfor kartet, er det viktig å vite foreldrenes temperament og typiske rasetemperament for dachshunds og Yorkshire terrier før du velger valpen. Mens "typiske" temperament for hver rase kan antyde hvordan en dorkie valp eller hund kan handle, kan faktorer som arvelighet og hvordan valper sosialiseres, påvirke deres oppførsel. Dachshunds er tøffe hunder som kan løpe og leke hele dagen. De vil bjeffe for å utfordre inntrengere, og er veldig lojale følgesvenner. Yorkshire terrier er også hengiven og beskyttende, men er vanligvis glade for å bo nær eierne. Begge rasene kan bjeffe for mye hvis de ikke trent tidlig. Dachshunds er mestergravere; denne oppførselen kan overføres til dorkie valper.

Utmerkede familiehunder

En dachshund-Yorkshire terrier-blanding er et godt valg for en familiehund; begge foreldrerasene er smarte og kjærlige mot sine menneskelige familier. Hold alltid tilsyn med små barn rundt valpen din. Se på dorkie-valpen din nøye, da å hoppe av møbler og leke grovt kan forårsake skader. Dachshunds er utsatt for ryggproblemer; hvis din dorkie valp har den lange kroppen til sin gravhundforelder, må du holde valpen fra å hoppe fra høyder eller andre aktiviteter som kan forårsake ryggskader. Den mindre størrelsen på dachshund-Yorkie-blandinger gjør dem til utmerkede leilighetshunder, men de trenger trening og mye oppmerksomhet fra eierne.

God helse og et langt liv

Dachshunds og Yorkshire terrier er hardføre hunder som kan leve 12 til 15 år. Levetiden for en dorkie avhenger også av arvelighet og omsorg som gis i løpet av en dorkies liv. Helseproblemer med dachshunds inkluderer rygg- og skjelettproblemer, hypothyroid sykdom og epilepsi. Yorkshire terrier er også utsatt for hypothyroid sykdom og en tilstand som reduserer blodet til å strømme gjennom leveren. Disse problemene utvikler seg kanskje ikke i dorkien, men regelmessige besøk hos veterinæren din kan hjelpe deg med å finne helseproblemer før de blir alvorlige. Grooming din dorkie gir deg god tid til å sjekke valpens hele kroppen for problemer.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hilarious Dachshund on Holiday (Juli 2024).

uci-kharkiv-org