Hva slags lys er best for min afrikanske Ciklid Tank?

Pin
Send
Share
Send

I naturen svømmer afrikanske siklider generelt rundt i dype, grumsete farvann. For å virkelig skape den belysningen Afrikas ciklider vil trives i, vil du også sand, steiner og planter.

Opprinnelsen til afrikanske siklider

Afrikanske siklider stammer fra de tre Rift Valley-innsjøene i Øst-Afrika: Lake Tananyika, Lake Malawi og Victoriasjøen. Tananyika er den nest største ferskvannssjøen i verden, og Victoriasjøen sies å være størrelsen på staten Maine.

Selv om de dypeste delene er svart, med sandgulv, har Tananyika de letteste vannforholdene av de tre. Lake Victoria er den nordligste og mørkeste av de tre innsjøene. Dette er delvis på grunn av det grunne vannet, som er følsomt overfor klimaendringer og spesielt algenes vekst. Midt i Rift Valley har Lake Malawi mer varierte lysforhold. Den har veldig få planter og et gulv som består av både sand og stein.

Lysforholdene i Rift Valley Lakes

For å virkelig forstå hvilken type belysning din afrikanske siklid trenger i akvariet ditt, må du ikke bare vite hvilke av de enorme Rift Valley-innsjøene de stammer fra, men hvilken del av den aktuelle innsjøen.

Midt i Tanganyika-sjøen svømmer en Brevis-siklid i dybder på opptil 180 fot. I et akvarium trenger han lite belysning for å trives. Rundt kantene av den samme innsjøen ligger en hvit flekket siklid i dybder på bare 8 til 10 fot. Derimot vil han foretrekke lettere forhold. En siklid fra Lake Victoria vil nesten alltid foretrekke mørkere vann, men du bør huske at innsjøens mørke kommer mer fra sediment og alger i stedet for dybden av vannet. Disse skumle forholdene kan gjenskapes i et vannområde ved å tilsette ekstra planteliv, inkludert flytende planter som andemugg. Strendene ved Malawi-sjøen betyr at vannet i noen deler er like lyst, om ikke lettere enn vannet i Tanganyikasjøen.

Beste belysning for din afrikanske Ciklid Tank

Du bør installere lysrør i tanken din i stedet for glødelamper. Glødelamper gir både varme og belysning, noe som potensielt kan forandre vannets kjemi. Hvis forholdene i tanken endres for mye, kan det føre til at din afrikanske ciklid er sårbar for sykdom.

Du bør la fluorescerende lys være på i minst 8 timer om dagen, da lyset vil hjelpe plantelivet i tanken. Det vil stimulere veksten av alger, som kan være en viktig matkilde, og hjelpe de andre plantene til å skape oksygen ciklidene dine trenger for å puste.

Lysrør må skiftes ut minst en gang i året. Hvis lyset begynner å falme, kan det påvirke alt liv inne i tanken. Lysstyrken på disse rørene vil avhenge av ciklidenes naturlige habitat.

Fordelene med god belysning i en afrikansk ciklidetank

Den beste måten å holde dine afrikanske ciklider sunne, er å holde dem lykkelige. Den beste måten å holde dem lykkelige på er å holde forholdene inne i tanken så nær deres naturlige habitat som mulig. Sammen med vanntemperatur og vannkjemi er belysning grunnleggende for å sikre overlevelse av alt liv i tanken og det økologiske systemet som rider atmosfæren av farlige kjemikalier som nitrat og skaper oksygen. Hvis du opprettholder riktig belysning, vil dine afrikanske siklider vokse til sitt fulle potensiale.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Canister Filter Cleaning - Fluval 07 Series - Proper Media Setup (Juli 2024).

uci-kharkiv-org