Sitronsiklidinformasjon

Pin
Send
Share
Send

i Gult bilde av ChristArt fra Fotolia.com

Hvis du leter etter din første fisk sammen, er den fargerike sitronsikliden et godt valg. Sitronsikliden har en interessant opprinnelse, lyst utseende og evne til å leve lenge i fangenskap.

Opprinnelse og utseende

Sitronsikliden, eller neolamprologus leleupi, blir også noen ganger referert til som gullsikliden. Den stammer fra det varme, steinete ferskvannet i Tanganyikasjøen i Øst-Afrika. Det varierer i fargetoner av gult og rød-oransje, men finnes oftest i lyst, kanarigult. Sitronsikliden kan ha mørkere farger rundt munnen og finnene, som er vifteformede. Denne robuste lille fisken har en lang kropp som varierer i størrelse fra ca 4 til 5 inches i lengde (10 til 13 cm). Det kan skille seg fra andre gule siklider som den elektriske gule sikliden, med sin lange, spisse munn og store lepper.

Temperament og Tank Mates

I sitt naturlige habitat bor denne levende fargede sikliden sammen med en rekke andre Tanganyikan-siklider som lyretail og frontosa. Selv om hannene kan være territoriale, er sitronsikliden vanligvis en rolig, passiv fisk. Når den holdes i akvarier, vil denne arten komme overens med andre cichilds av samme størrelse som ikke er altfor aggressive. Sitronsikliden klarer seg ikke bra med Lake Malawi eller Lake Victoria-siklider som har en tendens til å ha aggressive temperamenter.

Tank- og diettkrav

Selv om sitronsikliden ikke er en veldig stor fisk, har den rom for å utøve sin evne til å være en smidig, aktiv svømmer. En tank på minst 114 liter vil gi denne lille fyren rommet han trenger for å nyte det vannrike hjemmet sitt. Vanntemperaturer fra 74 til 82 grader Fahrenheit (24 til 28 grader Celsius) vil etterligne det opprinnelige afrikanske hjemmet til denne Tanganyikan-sikliden. En pH-balanse på 7,6 til 9 er ideell fordi denne arten trives i surt vann med høyt mineralinnhold som ligner på sandvannet i Tanganyikasjøen. Denne altetende fisken har pellets og flak som er formulert for siklider, supplert med sporadisk saltlake reker eller vanninsekter for å maksimere den gule fargen.

Avl og forventet levealder

Hvis du har sitronsiklider som du ønsker å reprodusere for å danne et akvarium fullt av disse lyse skjønnhetene, vil du begynne med en skole på minst seks hjelpe deg med å nå målet ditt. Arten er monogam og danner bundet par. De legger egg i en tank med mange skjuleplasser og sprekker som hunnene kan gå under gyting. Med riktig pleie har nydelige sitronsiklider potensial til å nå moden alder av 9 år.

Pin
Send
Share
Send

uci-kharkiv-org