Er Lhasa Apsos allergivennlig?

Pin
Send
Share
Send

Det er ikke noe som heter en virkelig allergivenlig hund. Personer som nyser og hveser i nærvær av andre hunder, kan ha det bra med en Lhasa apso.

Allergier

Mennesker med øyne som vann og bihuler tettes i nærvær av hunder, er ikke nødvendigvis allergiske mot håret. Hundeskam og spytt er like sannsynlig å utløse reaksjoner hos følsomme individer. Den amerikanske Lhasa Apso Club anbefaler at potensielle eiere som lider av allergi, astma eller lignende forhold sjekker med legene sine før de tar en Lhasa inn i husstanden. Hvis du eller et familiemedlem er allergisk mot hunder, kan du prøve å finne en Lhasa-eier som lar deg tilbringe litt tid hjemme med hunden sin for å se hvordan du reagerer.

Felling

En grunn til at Lhasa fikk rykte som en allergivenlig hund, er at rasen ikke kaster mye. Mindre utgitt hår betyr mindre dander i miljøet. Lhasas har en enkelt strøk. Dobbeltbelagte raser kaster mer og forårsaker flere allergiske reaksjoner. Rasen har en tendens til å ha lavere dander nivåer generelt, sammen med færre reaksjoner på spytt. En nøkkel for å holde skorpenivået nede er hyppig pleie og bading.

Pleie

Lhasas krever mye pleie, kanskje enda mer hvis de bor i et hus med et følsomt individ. Vis hunder med lange strøk betyr utallige timer på trimmeren. Selv om du holder kappen på Lhasa kort, trenger den daglig kam og børsting. Enhver forsømmelse av pelsen resulterer raskt i matt hår. Hvis du har en allergisk person hjemme, må du bade Lhasa hver par uker.

Andre egenskaper

Mens en hund som ikke produserer mye av en allergisk reaksjon, kan være på listen over egenskaper, kommer andre hensyn inn i bildet. Lhasa apsos er kjent for sin uavhengighet og avsidesliggende måte. Mens din gjennomsnittlige hunds livsformål gleder eieren, er det ikke på toppen av Lhasas "å gjøre" -liste. Mens de er intelligente, er ikke Lhasa spesielt lydige. Det betyr at trening fra tidlig alder er en nødvendighet, selv om det betyr å ta kurs med andre hunder som kan utløse allergiene dine.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Lhasa Apso Small Dog Roxie Hugs Her Daddy (Juli 2024).

uci-kharkiv-org