Levealderen til en engelsk bulldog

Pin
Send
Share
Send

i Bulldog-bilde av Benjamin Huseman fra Fotolia.com

Et symbol på Storbritannia, den engelske bulldogen er en flott følgesvenn. På grunn av ulike genetiske helseproblemer er han imidlertid ikke den mest langlivede rasen. God omsorg og å være proaktiv med helseproblemer hjelper hans levetid.

Historie

Ja, din elskede trenerpotets forfedre ble brukt til oksebete, en populær sport tilbake i Merry Olde England. Forfedrene hans ble avlet for voldsomhet og smertefølsomhet, ifølge American Kennel Club. Etter å ha forbudt "sporten", bestemte oppdretterne seg for å eliminere det voldsomme temperamentet fra lageret deres, og til slutt resultere i den slags hund som deler livet ditt og krever konstant hengivenhet.

Pusteproblemer

En årsak til den relativt korte levetiden er antall helseproblemer som plager rasen. Bulldogs anatomi hjelper ikke noe - hans korte ansikt og snuten disponerer ham for pusteproblemer. Klemte nesebor tillater ham ikke å puste inn tilstrekkelig luft, selv om kirurgi kan rette opp denne feilen. Luftrøret kan være for smalt, noe som får ham til å hves. Fordi pesing, hundens måte å kjøle seg ned, er vanskelig for bulldogen, må du sørge for at han ikke er ute i varmt vær. I følge en artikkel fra New York Times Magazine i 2012 er bulldogs den mest sannsynlige rasen for å bukke under luftveissykdommer.

Andre helseproblemer

Vanlige arvelige ikke-respiratoriske problemer inkluderer hoftedysplasi, en misdannelse i hofteleddet som fører til halthet og leddgikt. Hans rynkete hud disponerer bulldogen for forskjellige dermatologiske problemer, inkludert hårtap og lesjoner. Løse hudfeller rundt øynene kan påvirke synet, selv om kirurgi kan korrigere dette. Han er også utsatt for hjerteproblemer, så ikke la bulldogen bli overvektig. Å kjøpe kjæledyrs helseforsikring for din bulldog er sannsynligvis en klok investering.

Lang levetid

Ikke bli motløs av bulldogens relativt korte levetid for hundene. Gjør leksene dine når du kjøper en valp, kjøp fra en anerkjent oppdretter og sørg for at foreldrene ikke lider av genetiske sykdommer. Finn en veterinær som er kunnskapsrik om rasen. Mens den gjennomsnittlige levetiden for en bulldog ikke er så lang etter mellomstore hundestandarder, lever noen bulldogger 12 år eller mer, og din kan være en av dem. Selv om livet hans ikke er så lenge, må du sørge for at det er fylt med kjærlighet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Det er min hund engelsk Bulldog (Juli 2024).

uci-kharkiv-org