Forventet levetid på en Lhasa Apso

Pin
Send
Share
Send

i Et Lhasa Apso hundebilde av Florussel Sathya fra Fotolia.com

En innfødt i Tibet, Lhasa apso ble kalt den bjeffende løvevakthunden i hjemlandet. Mens den velstelte Lhasa kan se ut som en frou-frou hund, er han faktisk en ganske tøff valp.

Å kjøpe en valp

Når du søker en Lhasa apso valp, kjøp bare fra en anerkjent oppdretter. Gode ​​oppdrettere avler ikke dyr med dårlig genetisk historie. De kjenner hundenes blodlinjer godt før de bestemmer seg for å avle en bestemt hann og kvinne. En veloppdrettet hund bør oppleve færre, om noen, arvelige plager og har potensial til å leve lenger enn en dårlig oppdrettet hund. Den amerikanske Lhasa Apso Club har en sterk etisk kode for oppdrettere. Den skisserer hvordan hunder skal avles, holdes og selges.

Levetid

Du kan forvente å ha en sunn Lhasa apso leve i så mange som 12 til 15 år. I hundeverdenen har små hunder generelt lengre levetid enn store. Blandede hunder har en tendens til å leve lenger enn rasehunder på grunn av hybrid kraft, en teori som hevder at blandede dyr er iboende sunnere fordi de ikke lider av de genetiske sykdommene som rammer rasene.

Helse

Som med alle rasehunder, kan Lhasas lide av visse genetiske sykdommer - desto større grunn til å kjøpe fra en ansvarlig oppdretter. Lhasas er utsatt for hoftedysplasi, en tilstand der hofteleddet er misdannet, noe som fører til halthet og leddgikt. Han kan ha avslappende patellas, eller glatte knelapper, som i alvorlige tilfeller krever kirurgisk korrigering. Øyeproblemer inkluderer glaukom, tørre øyne og progressiv retinal atrofi, som til slutt gjør hunden blind. Misdannede nyrer kan føre til ungdoms nyresykdom eller nyresvikt hos den unge hunden.

Sikrer levetid

Selvfølgelig vil du at Lhasa skal leve så lenge som mulig. Mens ingen får noen garanti i livet, er det enkle trinn som skaper bedre levetidsodds. Ta hunden din til veterinæren minst en gang for kontroller. Hold ham oppdatert om vaksinasjoner og forebygging av hjerteorm. Siden Lhasas krever mye pleie, bruk denne tiden til å også sjekke tilstanden til huden hans. Gi ham hundemat av høy kvalitet, unngå matrester, og ikke la ham bli feit.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Lhasa Apsos. Breed Judging 2020 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org