Hvor lenge har du å holde en pund valp borte fra de andre hundene dine?

Pin
Send
Share
Send

Gratulerer med den nye valpen din, og takk for at du reddet livet. For å sikre at du ikke setter dine eksisterende husdyr i fare, er det viktig å ha en karantene i tillegg til en tid for tilpasning, slik at de andre hundene dine ikke blir forurenset av en latent sykdom.

Ditt pundvalpes liv så langt

Saken med pundvalper er at husarbeidere ikke alltid vet hvordan og med hvem valpen bodde før de kom til pundet. Noen ganger, når en person overgir en valp de har hatt en stund, får lyet litt historie på hunden. Oftere enn ikke blir løpende valper hentet inn etter å ha blitt hentet utenfor gaten, og ingenting er kjent om dem. Skjulet (det regnes ikke lenger som PC for å kalle det et pund) må deretter kjøre tester på valpen for å sikre at det ikke er noen smittsomme sykdommer før valpen lar seg engasjere med den generelle befolkningen.

Smittsomme sykdommer

Det er noen smittsomme sykdommer valpen kan få via morsmelken. Mange av disse sykdommene, mens de er i inkubasjonstrinnet, kan ikke påvises ved normal blod- eller fekal testing, mens andre krever ytterligere testing. For eksempel kaster parasitten som forårsaker giardia eggene sine med jevne mellomrom, så minst tre fekale prøver tatt over en ukes tid er den beste måten å oppdage det på. Derfor er det første du trenger å vite når du bestemmer hvor lenge du skal holde valpen din fra de andre hundene dine, hvor lenge valpen har vært på ly. Hvis valpen har vært der lenger enn 10 eller 12 dager, vil karantentiden din være kortere enn den ville vært hvis valpen bare har vært der noen få dager. Selv om tester viser at valpen er sunn, er det mulig at valpens kropp koker opp noe veldig usunt. Hvis valpen var i den generelle befolkningen da den ble tilbudt for adopsjon, kan du være rimelig sikker på at han er sunn.

Én- eller to-dagers minimum

Avhengig av valpens generelle helse som bestemt av husdyrlegen, bør du holde valpen borte fra andre husholdningshunder i minst 24 til 48 timer, lenger hvis valpen i det hele tatt viser tegn på sykdom. Dette vil gi valpen tid til å slå seg ned før de tåler stresset med å møte nye hunder som utvilsomt er eldre og har sin pakke etablert. Stresset med å møte nye hunder kan føre til at valpen din får diaré, og det kan også skifte mat. Det er viktig å vite om dette problemet er forårsaket av stress, endringer i kostholdet eller noe mer uhyggelig, for eksempel en indre parasitt. Forutsatt at hundene dine er vaksinert og sunne, bør denne tiden til 24 timer være tilstrekkelig.

Lengre hvis nødvendig

Hvis du er redd for hundenes reaksjoner på den nye valpen og er mer bekymret for det enn potensielle medisinske problemer, ta det en dag av gangen. Den første dagen, la valpen fullstendig privatliv. Hvis valpen fremstår som frisk etter 24 timer, må du introdusere den til husholdningene under streng tilsyn. Hvis hushundene ser ut til å akseptere valpen, må du gi dem tid til å finne ut statusen i pakken. Dette kan være litt dicey siden pakken er godt etablert. Hvis valpen virker redd eller hvis hundene dine viser tegn på aggresjon, må du stoppe møtet og prøve igjen neste dag. Hvis alt går bra, sett valpen din i et rom med en babyport ved døren, slik at valpen og hundene kan bli kjent med hverandre trygt. Når du er sikker på at alle kommer overens, fjern porten. Dette kan ta alt fra en time til en uke, så vær tålmodig og for ikke å ha det.

Ressurser

Forfatter Bio

Michelle A. Rivera er forfatter av mange bøker og artikler. Hun gikk på University of Missouri Animal Cruelty School og er sertifisert med Florida Animal Control Association. Hun er administrerende direktør for sin egen ideelle organisasjon, Animals 101, Inc. Rivera er en dyreassistert terapeut, human lærer, tidligere lyssjef, redningskontaktør, hundetrener og veterinærtekniker.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: VOFF: Gå pent i bånd (Juli 2024).

uci-kharkiv-org