Hvor lenge lever kjæledyrfritter?

Pin
Send
Share
Send

Å ta med et kjæledyr til hjemmet ditt er samtidig et fantastisk privilegium og et stort engasjement - et som varer i årevis. Hvis du vurderer å ønske velkommen en kjæledyrferre i hjemmet ditt, kan noe kunnskap om de små skapningene være nyttig, enten det gjelder forventet levealder eller deres daglige kostbehov.

Forventet levealder

Forventet levealder for hvert enkelt dyr er ikke alltid lett å forutsi. Mange faktorer er relevante for ilders levetid, inkludert genetikk, livsstil og bomiljøer. De døgnpattedyrene har imidlertid en tendens til å leve hvor som helst mellom 6 og 10 år. Til tross for det kan noen ildere dessverre forsvinne før de når sin sjette bursdag, mens andre kan komme forbi 10-års poenget.

Kosthold

Som fretteeier er det viktig å gjøre en innsats for å sikre at kjæledyret ditt lever et så langt, sunt og lykkelig liv som mulig. Gi ham et balansert og riktig kjøttetende ilder diett. Se etter en kommersiell tørr ildermat som består av de riktige nivåene av alle næringselementene som disse karene trenger for å holde seg sterke og energiske, inkludert protein, taurin og fett. Rådfør deg med en veterinær angående passende ildermat som er tilgjengelig for deg i butikkene. Utenfor mat er det avgjørende å alltid sørge for at en ilder har rikelig med ren og frisk H20 i sitt umiddelbare bomiljø.

Veterinærpleie

Veterinær oppmerksomhet kan også ha stor innvirkning på kjæledyrferretes levetid. Rutinemessige kontroller er et must. Det er viktig å planlegge veterinæravtaler for ildere minst en gang i året. På denne måten hvis kjæledyret ditt har et helseproblem, kan veterinæren komme på vei til å håndtere det - og forhåpentligvis eliminere det - raskt og effektivt.

Livsforventninger til andre kjæledyr

Fritter har vanligvis lengre levealder enn mange andre små kjæledyr. Rotter holder for eksempel vanligvis i live i mellom 2 og 3 år. Dyrehamstere har enda kortere forventet levealder enn rotter - i området 1 og 2 år. Chinchillaer, på samme måte som ildere, kan leve i maksimalt rundt 10 år. Fritter har mye kortere forventet levealder enn større husdyr som hunder og katter.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Møt min snakkende hund - Pax!:D (Kan 2024).

uci-kharkiv-org