Miniatyr Doberman hårpleie

Pin
Send
Share
Send

I et eksempel på unødvendig forvirring blir miniatyrpinscher ofte referert til som en miniatyr-Doberman utelukkende basert på utseendet hans, selv om minpinnen ikke er relatert til Doberman i det hele tatt. Uansett hans forfedre, gjør denne petite poochs glatte, korte kappe grooming til en cinch.

En rask børste

Glatt og glatt, kort og skinnende, min pinnekåpe ser ut som om den trenger polering i stedet for børsting. Hans lille størrelse og korte kappe sørger for raske økter med børsten, og fjern det løse, døde håret før det dekker sofaen din. Bruk en børste med børster for å komme deg gjennom kappen og ned til huden, og børst ham to eller tre ganger i uken for å hindre floker eller matter.

Det sjeldne badet

Med mindre min pin bestemmer seg for å rulle regelmessig i stinkende, klebrig sølepytter, burde han ikke trenge et bad ofte. Når du bader ham, bruk en mild hundesjampo og skyll den grundig for å fjerne alle rester før den tørker og irriterer huden hans. I de fleste tilfeller gjør min pinner det bra med den typiske badeplanen en gang hver tredje eller fjerde måned. Hvis han er spesielt skitten, må du imidlertid vaske ham før.

Den vanlige tørk ned

Den glatte pelsen på min pin ser ikke bare fin ut, men kan tilby en enkel måte å holde seg ren mellom datoer med badekaret. Hvis han ser litt skitten ut, men du ikke har tid eller lyst til å ta et fullstendig bad, ta en våt vaskeklut og tørk kappen ned. Begynn med ansiktet, tørk under øynene og arbeid deg tilbake langs resten av kroppen. Å gi poochen din dette pseudo svampebadet holder ham frisk og ren, og tørker ikke huden som hyppig badekar.

Vokt dere for frakkendringer

Et dyrs pels er en god ytre indikator på hans generelle helse, og min pin er ikke annerledes. Uvanlige pelsskift kan indikere en underliggende medisinsk tilstand, eller tilstedeværelsen av parasitter. Det kan også være et symptom på allergi eller skade. Endringer som oppstår plutselig, bør undersøkes av veterinæren din, da tidlig diagnose og behandling kan bety rask retur til full helse.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Doberman Protection (Kan 2024).

uci-kharkiv-org