Newfoundland Dog Behavior

Pin
Send
Share
Send

Hvis du liker store, elskelige, godmodig hunder, se ikke lenger enn Newfoundland. Nybegynnere, som fansen kaller dem, er kjent for tapperhet.

Historie

En rases historie forklarer ofte mye atferd. Hunder ble opprinnelig avlet for spesifikke egenskaper og for å utføre visse oppgaver. Selv om de ikke trenger disse egenskapene i den moderne verden, er det en del av deres genetiske sammensetning. Newfoundland startet med å hjelpe fiskere i frodige kanadiske farvann, og svømte lange avstander. De ble også brukt som menneskelige livreddere og reddet folk fra drukning. I tillegg jobbet Newfies som trekkdyr, og trakk tømmerstokker og små vogner.

Temperament

Denne store hunden har et avslappet og vennlig temperament, noe som gjør ham til et godt valg for folk med eldre barn. Han har det bra med ungdommer, men så stor at han ved et uhell kan skade et småbarn bare ved å slå henne med den svingende halen. Så stor som han er, din Newfie fantasier om en laphund, så lær ham tidlig at han er mer enn fanget ditt kan takle. Nybegynnere vil alltid berøre folket sitt på en eller annen måte, så vant deg til en stor hund som legger seg på føttene.

Vann

Kanskje, et sted i Newfies arv, var det en trans-art introduksjon av andeblod - han har faktisk svømmeføtter. Hvordan ellers kan man forklare denne rasens forkjærlighet for vann og / eller gjørme? Det er også en ulempe for noen mennesker. Hvis du bor i nærheten av vann, kan du forvente å rydde opp regelmessig etter en stor, hårete, våt hund. Hvis du har et svømmebasseng i bakgården, må du Newfie-proof det hvis du ikke vil ha hundeselskap mens du tar en dukkert. På plussiden kan han faktisk redde noen fra å drukne i bassenget ditt.

Opplæring

Som smarte hunder tar Newfies raskt opp treningstimer. Han trenger god trening fra begynnelsen på grunn av størrelsen. Hvis du vil gå lenger enn grunnleggende lydighet, kan din Newfie fylle regningen. Rasen gjør det bra i hundeaktiviteter så varierte som smidighet, sporing og karting. Nybegynnere lager også gode terapihunder, og gir mild, stor hundjubel til sykehus- og sykehjemspasienter.

Vakthund

Mens han er en stor hund som kan avskrekke inntrengere etter sin store størrelse, er ikke nybegynnere egentlig vakthunder. Det betyr imidlertid ikke at han ikke vil komme deg til hjelp hvis han mener at du eller noen av dine familiemedlemmer er truet.

Trening

Nybegynnere krever mye trening, så dette er ikke rasen for en stillesittende person eller noen som bor i en liten leilighet. Hvis du liker å vandre, har du en fin hundekammerat. Vær imidlertid forsiktig når det er varmt vær, da Newfies tunge pels begrenser aktiviteten hans når temperaturen er høy. Som mange store raser, blir nyfødte geriatriske i en alder av 7 eller 8. Hold øye med hunden din når han blir eldre, og pass på at han ikke overanstrenger seg i ønsket om å følge deg.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Dog furious after owner brings up sore subject (Kan 2024).

uci-kharkiv-org