Omega-6 olje for katter

Pin
Send
Share
Send

Noen mennesker tar vitaminer for å supplere ernæringsmessige mangler. Omega-6 oljer som finnes i mat og kosttilskudd, kan bidra til å forbedre kattens helse.

Omega-6 Oversikt

Omega-6, som består av linolsyre (LA) og arakidonsyre (AA), er i en klasse av diettfett som anses å være avgjørende for optimal helse hos mennesker og dyr. Feline helse avhenger i stor grad av dietter som er rike på fettkilder av høy kvalitet som omega 6 fettsyrer. Omega-6 er en essensiell fettsyre som direkte påvirker metabolske aktiviteter som nevrologisk utvikling, immunkompetanse, energiproduksjon og fettmetabolisme.

Fordeler med Omega-6

Omega-6 er en av de essensielle fettsyrene som kattens kropp trenger for å holde seg frisk. De største fordelene med omega-6 oljer for katten din inkluderer forbedret helse i kattens hud, pels og ledd. Hvis katten din er utsatt for hudinfeksjoner som fører til hot spots, kan det å supplere kostholdet med både omega-3 og omega-6 oljer bidra til å redusere utbrudd og styrke immunforsvaret.

De beste kildene til Omega-6 oljer

Ikke alle omega-6 fettsyrer er skapt likt. Mens noen kilder til omega-6-fettsyrer betraktes som "dårlige" fordi de kan forårsake betennelse, er det andre kilder til omega-6 som er svært gunstige og fremmer sunn hud og pels hos katter. De beste kildene til omega-6 fettsyrer med betennelsesdempende egenskaper inkluderer solsikkeolje, saflorolje og soyabønneolje. Omega-6 fettsyrer er også inkludert i de fleste kommersielle kattematprodukter.

Balansere fettsyreforhold

For å få optimale helsemessige fordeler kreves det en spesiell balanse mellom forholdet mellom omega-3 og omega-6 fettsyrer. Katten din kan lide av en rekke helseproblemer hvis hun får omega-6 fettsyrer fra maten sin, men har mangel på omega-3. Omega-6 er et slags tveegget sverd i denne forbindelse fordi det å motta for lite eller for mye av det kan påvirke kattens helse negativt. Forskningsresultater indikerer at de ideelle forholdene for et sunt kjæledyr varierer fra 5: 1 til 10: 1 av omega-6 til omega-3 fettsyrer. Be veterinæren din om råd om hvilket forhold som vil være mest gunstig for kattens unike behov.

Hensyn

Gitt i riktig forhold til omega-3, kan omega-6 fettsyrer potensielt eliminere behovet for visse medisiner som antiallergi eller betennelsesdempende medisiner.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: FOZZY - Judas OFFICIAL VIDEO (Kan 2024).

uci-kharkiv-org