Hvilke andre arter kan en ciklid leve med?

Pin
Send
Share
Send

i Electric Blue Cichlid image av sival fra Fotolia.com

Funnet over hele verden i ferskvannsmiljøer, er ciklider en mangfoldig familie av fisk, men alle er aggressive. Noen få steinbit og plecostomus kan komme sammen med ciklider.

Afrikansk eller amerikansk?

Ciklidfamilien inkluderer noen fisk som kan blandes bedre enn andre. De fleste siklider oppdrettet for akvarier er afrikanske innsjøer eller søramerikanske siklider. Søramerikanske siklider er mer forskjellige i kroppstype og oppførsel, og flere av de søramerikanske artene kan blandes med annen fisk. Å blande afrikanske og søramerikanske siklider er en oppskrift på katastrofe, fordi immuniteten deres er forskjellig. Siklider fra en region kan gjøre ciklider fra den andre regionen veldig syke.

Kompatible tankkamerater

Få andre fisk kan komme sammen med ciklider, som vanligvis er tannete, aggressive og superterritoriale. Fisk som er plassert i en siklidetank, må være veldig rask, kunne holde seg mot aggresjon, og må naturlig utnytte andre regioner i tanken enn siklidene. Ciklider er svømmere med åpent vann, og de forsvarer forskjellige territorier. Gode ​​tankekamerater for siklider er fisk som foretrekker bunnen eller sidene av tanken, ut av siklidenes vei. De må også være en kamp for ciklider i aggresjon og størrelse. Fredselskende fisk blir raskt et siklidmåltid. Selv raske tankekamerater som ikke lager en enkel middag, kan bli stresset av den stadig territorielle aggresjonen til ciklider.

Hurtige katter

Steinbit er en fisketype som kan eksistere samtidig med siklider. Som kiklider er steinbit ekstremt mangfoldig. Velg søramerikansk steinbit for en søramerikansk ciklidetank og afrikansk steinbit for en afrikansk ciklidtank for å unngå sykdomsproblemer. Stor, rask, aggressiv steinbit kan gjøre det bra med ciklider, det samme kan langsommere arter som gjemmer seg. Inspiser tankene i lokale spesialforretninger; sjekk ut artene de holder med ciklider: Er de sunne og blomstrende, eller ser de ut som oppstramte og stressede?

Bunnmatere

Noen mennesker velger tungpansrede tankekammerater for sine siklider. Den søramerikanske plecostomus ("sucker fish") er populær blant ciklidetanker. Den har rygg, rustning, er en bunnmater og er ornery - den hater til og med sin egen art. Hvis du har en pleco, må du mate en spesiell diett for å sikre at den får nok mat. Den kan ikke leve av tankalger alene, og den spiser ikke fiskeavfall. Hvis du legger snegler til en ciklidetank, vil de til slutt bli en velsmakende godbit for store, aggressive ciklider.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Nyinkommet Nols Ciklidhobby w1908 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org