Er fredsliljer farlige for hunder?

Pin
Send
Share
Send

i Room flower spathiphyllum på et svart bakgrunnsbilde av Petr Gnuskin fra Fotolia.com

Fredsliljen er en populær innendørs tropisk plante som gjør det bra i svakt lys, og det er derfor det også kalles et "skapfabrikk". Med sine lange, spydlignende blader og strålende hvite seilformede blomster ser det uskyldig ut, men det kan være en fare for hunden din eller barna dine.

Toksisitet

Planten er ikke giftig i vitenskapelig eller juridisk forstand, men alle deler av den - blader, blomster, stilker og røtter - inneholder krystaller av en kjemisk forbindelse som kalles kalsiumoksalat. Disse krystallene er en måte planten forsvarer seg mot å bli spist, siden de gir ubehagelige fysiske resultater ved inntak. Alle som tygger på fredsliljen, fra larver til hunder til babyer, får en umiddelbar og varig leksjon for ikke å gjøre det igjen.

Effekter

Kalsiumoksalat er ikke et gift, men heller et mekanisk irriterende stoff. Det forårsaker brennende smerter og hevelse i slimhinnene i munnen, halsen og fordøyelseskanalen - hvis det kommer så langt. Det vil gjøre en hund (eller et menneske) veldig ukomfortabel, men vil neppe drepe eller forårsake permanent skade. Hvis du merker at hunden din sikler, sutrer og paster i munnen, må du sjekke potteplanter for tyggede eller ødelagte blader. Han kan sutre eller klynke, men kan ikke bjeffe. Han kan kaste opp, og han vil sannsynligvis ikke ønske å spise.

Behandling

Rens eventuelle planterester ut av munnen på hunden din og vannet munnen med kaldt vann for å fortynne og vaske bort den krystallholdige saften; gjør dette forsiktig og hold munnen nedover slik at han ikke kveles eller inhalerer vann. Hvis han kan svelge, kan du tilby ham isflis eller til og med iskrem for å slikke for å lindre smertene. Hvis han fortsetter i nød eller har problemer med å puste (på grunn av hevelse i halsen), ring en veterinær og ta ham inn for akutt hjelp.

Forebygging

Mange vanlige tropiske potteplanter bruker denne forsvarsmekanismen, inkludert filodendron, pothos eføy, anthuriums, caladiums og Dieffenbachia, som også er kjent som "dumbcane" eller "svigermor plante" fordi å spise den kan forårsake midlertidig målløshet. Hvis noen giftige planter i huset ditt, hagen, hagen eller hvor som helst hunden din går, løft dem, gjerde dem av eller på annen måte plassere dem utenfor hans rekkevidde.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Potter om min monster Monstera! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org