Puppy Mill Information

Pin
Send
Share
Send

jeg to søte valperbilde av Lars Christensen fra Fotolia.com

Vi kjenner alle spørsmålet i barnesangen: "Hvor mye er det doggy i vinduet?" Men spørsmålet burde være: "Hvor kom den valpen i vinduet fra?" Et betydelig antall valper til salgs i dyrebutikker i USA avles i grusomme, overfylte valpemøller. Før du kjøper en valp, må du vite hvor ditt nye familiemedlem fra hunden ble født og oppvokst.

Forstå valpemøller

Valpøyne-bilde av Marfa Faber fra Fotolia.com

"Puppy mill" er navnet på store kommersielle hunderavlsoperasjoner der fortjeneste prioriteres foran dyrevelferd. I de fleste valpemøller tilbringer avlshunder hele livet i små bur. Kvinnelige hunder er impregnert så ofte som mulig, og noen ganger til og med gitt hormoner for å oppmuntre til raskere varmesyklus. Voksne hunder får veldig lite menneskelig sosialisering, og de fleste har aldri interaksjon med andre hunder, bortsett fra å avle.

Health of Puppy Mill Puppies

Duschund valpebilde av AttitudeAngel fra Fotolia.com

Målet med de fleste kommersielle valpemøller er å tjene penger. Eiere setter sjelden velferden til avlshundene eller valpene øverst på prioritetslisten. På grunn av fokuset på fortjeneste, får mange valper som kommer ut av valpefabrikker ikke tilstrekkelige vaksiner, ormekurmer, loppebehandlinger eller ernæring. Som et resultat kommer mange valper fra valpemøller til dyrebutikker, loppemarkeder og andre salgssteder med sykdommer, ormer og andre parasitter. De aller fleste av disse valpene blir avvent fra morene sine for tidlig (fire til seks uker i stedet for åtte til ti), så immunforsvaret deres er ikke fullt utviklet. Dødelige sykdommer som parvovirus og sykdom blir ofte sett hos valper fra valpemøller. I tillegg kan dårlig sosialisering og behandling av disse valpene gi dem psykiske og atferdsproblemer som vil gjøre dem mindre enn ideelle kjæledyr.

Valp Sitron lover

Hvis du kjøper en valp fra en dyrebutikk og valpen blir syk eller dør, varierer rettighetene dine til kompensasjon fra land til land. Fra juni 2010 er det bare 18 stater som har en eller annen form for "sitronlover" for å beskytte kjøpere. Tidsrammen for rapportering er bare syv til 20 dager fra kjøpsdato for sykdom, og 10 dager til to år fra kjøpsdato for medfødte problemer. I de andre 32 statene har valpekjøpere ingen juridisk eller økonomisk beskyttelse hvis en valp blir syk. Eksisterende sitronlover blir nesten alltid annullert hvis valpen er kjøpt på tvers av statslinjer.

Unngå valpemøller

morhund med valpebilde av Phaedra Wilkinson fra Fotolia.com

Hvis du leter etter en ny valp å legge til i familien din, bør du vurdere adopsjon først. Renrasede valper av nesten alle raser er tilgjengelige gjennom redningsgrupper og nasjonale rasenettverk. Start søket på Petfinder eller Adopt a Pet. Du bør også sjekke med den spesifikke AKC-raseklubben i ditt område; mange AKC-konkurrenter og oppdrettere er også involvert i redning. Hvis du er innstilt på å kjøpe en ny valp fra en oppdretter, må du være sikker på at du velger en som er ansvarlig og bekymret for velferden til hundene i hans omsorg. Ofte må kjøpere fylle ut en søknad, ha hjemmebesøk og signere en kontrakt. Valper fra ansvarlige oppdrettere vil ha minst innledende vaksiner. Gode ​​oppdrettere vil også gi deg muligheten til å møte foreldrene til valpen du vurderer.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Puppymill VS Breeder (Juli 2024).

uci-kharkiv-org