Hvor sjeldne er albino kattunger?

Pin
Send
Share
Send

Albino kattunger er født med mangel på pigmentering. Eksotiske og vakre, albinoer er ønsket av kjæledyrelskere.

Helsehensyn

Albino kattunger har sannsynligheten for å få visse immunforsvarssykdommer. Det er ekstremt viktig at albino kattungen får vaksinasjoner i tide for å forhindre helseproblemer. Albino katter og kattunger bør alltid holdes innendørs. De er følsomme for sollys, noe som gjør dem utsatt for solbrenthet, hudkreft og øyeskader. Albino kattunger blir noen ganger født døve eller blinde. De tilpasser seg godt med et innendørs hjem og kjærlige kjæledyrforeldre.

Hvordan albinisme skjer

Et gen kalt TYR bestemmer tilstedeværelsen av tyrosinase, et enzym som må være tilstede for at kroppen skal produsere melanin. En kattunge født med et manglende eller skadet TYR-gen er en albino. Kroppen hans kan ikke produsere melanin, pigmentet som bestemmer fargen på øyne, pels og hud. Det defekte genet er recessivt, noe som betyr at begge foreldrene må bære det defekte genet for å overføre det til sine avkom.

Viktigheten av melanin

Melanin spiller en viktig rolle i å beskytte dyr mot solens stråler. Det blokkerer de skadelige strålene mens de slipper de gunstige strålene igjennom. Melanin er viktig for å utvikle noen deler av øynene, for eksempel iris, muskler, optiske nerver og netthinnen. Mangelen på melanin forårsaker problemer med dybdeoppfattelse, sporing og fokusering av øynene. En albinos øyne ser rosa ut fordi blodkarene kan sees gjennom de fargeløse pupillene.

Albinisme i alle dyr

Albinisme forekommer i mange arter. Snøbengaler og orientalske raser, inkludert siamesiske katter, er albinoer. De blir hvite og utvikler fargepunkter når de vokser. Dette er fordi mer melanin produseres i de kjøligere delene av kroppen, som utvikler fargepunkter. Siamese katter har lyseblå øyne, og noen har dårlig syn. Albinisme forekommer hos amfibier, fugler, fisk, insekter, bløtdyr, reptiler og alle pattedyr, inkludert mennesker.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hvordan få kresne katter til å spise? Trude Mostue har svaret (Juli 2024).

uci-kharkiv-org