Hvordan reversere dårlige hundevaner

Pin
Send
Share
Send

jeg morsom hund som sover på pute med korslagte ben av Paul Retherford fra Fotolia.com

Selv den mest pliktoppfyllende kjæledyrseieren kan ende opp med en hund som har dårlige vaner. Et vanlig problem er at atferd som er søt som valper, for eksempel å tygge på hendene eller legge på sofaen, ikke er så søt hos en voksen hund.

Trinn 1

Jobb med en ting om gangen. Dette hindrer deg i å føle at du hele tiden tukter kjæledyret ditt. Bestem deg for atferden som plager deg mest, eller som er mest destruktiv, og arbeid på å eliminere den først.

Steg 2

Være konsekvent. Hvis det ikke er OK for hunden din å være på sofaen, er det aldri OK for ham å være der. Det er ikke rettferdig å la ham stå mens du ser på TV, og forventer at han skal holde seg nede mens du spiser middag.

Trinn 3

Hold hunden din tett. Det er umulig å håndtere kjæledyrets oppførsel fra et annet rom, eller verre, utenfor hjemmet. Når du er hjemme, hold hunden din i samme rom som deg, kanskje til og med med en bånd som er festet, slik at du kan gripe ham raskt om nødvendig. Når du forlater ham alene, må du begrense ham til en kasse eller et lite rom der han ikke kan forårsake problemer.

Trinn 4

Bruk stemmen din. Med mindre dårlig oppførsel innebærer aggresjon, er det ingen grunn til å fysisk straffe kjæledyret ditt. Når han er ulydig, si "nei" med en fast stemme og fysisk hindre ham i å gjøre hva det er som fikk ham til å få problemer.

Trinn 5

Hold ham aktiv. Mange dårlig oppførsel, som tygging og stjeling av mat, kan stamme fra kjedsomhet. Hyppige spaserturer, spille spill og investere i puslespill-leker som krever at hunden din utfører visse handlinger for å frigjøre godbiter, stimulerer sinnet og kroppen og bør redusere dårlig oppførsel.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: 9 Aterosklerose og trening (Juli 2024).

uci-kharkiv-org