Saltvannstanker for nybegynnere

Pin
Send
Share
Send

i Aquarium image av Stefan Richter fra Fotolia.com

Et saltvannsakvarium gir en stor utfordring sammenlignet med et ferskvannsakvarium. Imidlertid, hvis du vil oppgradere til en mer kompleks hobby, tillater saltvannsakvarier at du eier levende fargede fisk med interessant oppførsel.

Spesielle utfordringer

Saltvannsfisk er mer delikat, dyrere og tidkrevende å ta vare på enn ferskvannsfisk. Saltvannsfisk kommer fra et veldig stabilt miljø. I motsetning til ferskvannsfisk, endres temperaturen og kjemien i hjemmevannet sjelden. På grunn av dette trenger de plettfritt vann og hyppig vedlikehold for å holde dem i gang. I tillegg er saltvannsakvarieutstyr og fisk mye dyrere enn deres ferskvanns kolleger. Fisken er mer sjelden (hever prisen) og utstyret er mer avansert, noe som gjør feil feil dyrere.

Typer saltvannstanker

akvariebilde av Stefan Richter fra Fotolia.com

Det er flere typer saltvannsakvarier: bare fisken, fisk bare med levende stein (FOWLR) og revetanken. En tank kun for fisk er enklest å ta vare på, og inneholder bare fisk. Et FOWLR-oppsett inneholder fisk og live rock. Levende stein er døde korallskjeletter som har blitt kolonisert av nyttige bakterier som hjelper til med å opprettholde vannet. Det koster mer enn et kun fisk-oppsett, men fungerer bedre. En revetank inneholder både fisk og forskjellige virvelløse dyr. Imidlertid gir det også de fleste utfordringene, og holder både fisk og invert lykkelig.

Tanken

akvariefisk 8 bilde av cherie fra Fotolia.com

Vær forsiktig når du velger tanken din. En større tank på minst 55 liter anbefales for saltvann. En stor tank er mer tilgivende for nybegynnerfeil. Imidlertid kan du "jukse" ved å ha en sump, en reserve med vann som røres inn i hovedtanken. Du må også velge mellom glass og akryl. Akryl er lettere, og isolerer tanken bedre, men kan klø. Glass er tyngre, men ripebestandig.

Fiskearter

Stripet klovnefiskbilde av Lucid_Exposure fra Fotolia.com

Du bør være nøye med å velge fisk. Damselfish og chromis er relatert fisk. Begge er fargerike, men damselfish er generelt mer aggressive. Clownfish er et annet populært valg. I naturen lever de blant tentaklene til en havanemon. Klovnefisk krever imidlertid ikke anemoner for å overleve; anemoner er vanskelig å holde uansett. Du kan også prøve gobies, som liker å grave seg og klamre seg til steiner. Gobies kommer i mange livlige farger.

Fisk å unngå

haibilde av Irena Hnidkova fra Fotolia.com

Som nybegynner bør du unngå noen arter, med mindre du vil gjøre mye lekser, bruke mye tid og risikere å lære kostbare feil med dyre dyr. Haier og stråler er attraktiv fisk, men krever store akvarier og ulastelig vann. Sjøhester gir også problemer. De kommer dårlig overens med annen fisk og hvirvelløse dyr og er kresne spisere. Unngå dessuten virvelløse dyr som maneter. De krever spesialbygde lavstrømningsakvarier med avrundede hjørner.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Building an Awesome Aquarium Coffee Table!!! (Juni 2024).

uci-kharkiv-org