Hvilke bilder trenger hunder hvert år?

Pin
Send
Share
Send

jeg koder blått bilde av Rckhnd fra Fotolia.com

Tidligere vaksinerte hundeeiere sine kjæledyr for alle sykdommer hvert år, og noen veterinærer anbefaler fortsatt "årlige boostere" for pasientene. Vaksinasjoner for bakterielle sykdommer gir kortere immunitet og kan være nødvendig årlig.

Kjerne mot ikke-kjernevaksiner

I 2003 utviklet American Animal Hospital Association et sett med retningslinjer for hundevaksinasjoner. Retningslinjene introduserte konseptet med "kjerne" -vaksiner - de som skal gis til alle hunder - og "ikke-kjerne" -vaksiner - de som bare skal gis til hunder som risikerer å få sykdommen. Kjernevaksiner inkluderer parvo, distemper, adenovirus og rabies; disse vaksinene er virale, og etter at den første serien er gitt etter en revaksinasjonsplan på tre år eller lenger. Rabiesvaksinasjon er lovpålagt i det meste av USA, og lokale lover kan kreve at du vaksinerer oftere enn hvert tredje år.

Bordatella (kennelhoste)

Den vanligste ikke-kjernevaksinen er mot Bordatella bronchiseptica, ofte kalt kennelhoste. Kennelhoste er faktisk et kompleks av symptomer, omtrent som forkjølelse hos mennesker, og som forkjølelse kan være forårsaket av en rekke forskjellige bakterier eller virus. Bordatella-vaksinen immuniserer bare for noen få av disse organismer, og det er grunnen til at vaksinerte hunder fremdeles kan komme ned med sykdommen. Bordatella-skudd anbefales hvert år for hunder som har hyppig kontakt med andre hunder, for eksempel de som skal på utstillinger eller barnehage. De fleste boardinghunder krever et nylig Bordatella-skudd før opptak. Noen veterinærer anbefaler å gi dette skuddet hver sjette måned til utsatte hunder.

Leptospirose

Leptospirose-vaksinen antas å forårsake høy forekomst av bivirkninger, og AAHA-retningslinjene anbefaler at den ikke gis til valper før 12 ukers alder. Flere underarter, eller serovarer, av Lepto eksisterer; den anbefalte vaksinen beskytter igjen fire av dem, men det er lite kryssbeskyttelse mot andre serovarer. Hunder med høyest risiko er de som er utsatt for husdyr eller ville pattedyr; utbrudd når toppen i regntiden, så risikofylte hunder bør vaksineres årlig på senvinteren.

Lyme sykdom

Bakteriene som forårsaker borreliose overføres av flått, og eiere av hunder som blir utsatt for flått, kan vurdere å vaksinere for borreliose. Vaksinasjonen er imidlertid kontroversiell; det kan forårsake alvorlige bivirkninger, inkludert en form for borreliose. De fleste infiserte hunder vil ikke vise tegn på borreliose; de som vanligvis reagerer veldig bra på antibiotika. Lyme-vaksinen beskytter ikke mot andre flåttbårne sykdommer, så flåttkontrollmetoder er fortsatt nødvendige for vaksinerte hunder.

Hundinfluensa

Hunderinfluensa er forårsaket av H3N8-viruset, og ble først sett hos hunder i 2004. Et landsdekkende utbrudd skjedde tidlig i 2009, og kort tid etter ble en vaksine markedsført. På den tiden ble H3N8 ansett som et "nytt" patogen: alle hunder hadde risiko for å få hundeinfluensa fordi de aldri hadde blitt utsatt for viruset før. I dag har sannsynligvis de fleste hunder vært i kontakt med viruset; symptomene på hundinfluensa etterligner imidlertid kennelhoste, og eierne hadde kanskje ikke engang vært klar over at hunden deres hadde influensa. Bare et veldig lite antall hunder vil utvikle alvorlige problemer, vanligvis som en sekundær lungebetennelse. Hunder i fare inkluderer de som er plassert i fellesanlegg - sykdommen ble først sett på vinthundkappløp - og de i områder der det er kjent at viruset forårsaker infeksjoner.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: STRAPPED INTO A SINKING HELICOPTER with. Marines - Smarter Every Day 201 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org