Hvor ofte bør du stelle hundene dine?

Pin
Send
Share
Send

jeg cane_controvento bilde av piumadaquila.com fra Fotolia.com

Stell hunden din mye. Det handler ikke bare om skjønnhet; det handler også om binding.

Hva er pleie?

Pleie for hunden din er som din egenomsorgsrutine: dusj, sjampo, barbering, manikyr, pedikyr, med sporadiske turer til en proff for vedlikehold og overbærenhet. Hunder steller seg til en viss grad, men bare Basenji er omhyggelig katteaktig i sine ablusjoner. Hunder pleier også hverandre som en del av sosialisering. Hvis hunden din begynner å nippe til deg med de små fortennene, "lopper" han deg - ta det som et høyt kompliment. Pleie bygger tillit og hengivenhet. Det gjør det også mindre stressende for hunden din når noen andre må håndtere ham, for eksempel veterinæren eller groomeren.

Uformell pleie

Stell hunden din på en eller annen måte hver gang du berører ham. Få tak i hver eneste del av ham hver dag, men ikke nødvendigvis alt på en gang; gjør det til en del av spilletid og sofatid. Kjør fingrene gjennom kappen hans og se etter masser av sammenfiltret hår som kalles matter. Skrap under forbena hans mens du føler for klumper og støt. Når han ruller på ryggen, gni magen og del håret for å se etter de små svarte flekkene som betyr lopper. Hold børsten ved TV-fjernkontrollen og bruk den under reklame.

Hva med bading?

Det er banalt, men sant å si: "Bade hunden din når han trenger det." Med mindre han ruller i gjørme eller noe stinkende - han tror en død frosk eller kattkake er parfyme - kan dette være hver tredje måned eller så. Hunder med fet havre vil utvikle en viss ... um ... aroma som signaliserer "Tid for vask". Hunder med hvite strøk trenger hyppigere bad, eller de blir grå (en sofistikert farge, men ikke for en maltesisk eller Bichon Frise). Hunder med tørr hud trenger færre bad og spesielle badeprodukter, slik at de ikke klør i hjel; spør din groomer eller veterinær om råd her. Bad hunden din slik du bader en baby - forsiktig og med konstant oppmerksomhet. Gjør ditt beste for å gjøre det behagelig og til og med morsomt, men ikke la det bli til en boltring.

Poter og klør

Sjekk hundens negler regelmessig for å se om de trenger trimming. Avhengig av alder og livsstil, kan det hende de trenger å forkorte hver uke eller bare en gang i måneden. Hvis du har håndtert føttene regelmessig for å se etter matter eller fremmedlegemer, har han ikke noe imot ... mye. Bruk skarpe trimmere og ta bare små bitt til neglene tømmer gulvet når hunden står. Vær forsiktig så du ikke kutter den raske. Overlange negler kan få hunden din til å gå morsom og belaste tærne og bena.

Lær av proffene

Ta hunden din til en profesjonell groomer og be om råd om det grunnleggende og de fancy tingene. Gode ​​groomers er ofte nyttige for å vise deg hvordan du holder hundens kappe i optimal tilstand, fordi det gjør arbeidet lettere, og de kjenner teknikker for å gjøre grooming lettere for dere begge. Disse inkluderer hvordan du børster hundens spesielle type pels (krøllete, silkeaktige og tøffe strøk trenger forskjellige børsteteknikker og forskjellige børster) og hvordan du får hunden din til å la deg trimme neglene. Hvis hunden din opptrer når du er der, kan du se på avstand (ute av syne og lukt) eller gjøre en avtale for å se at groomeren jobber med en annen hund med lignende pels eller atferdsproblemer.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundehuset med Trude u0026 Einar: Kloklipp (Juli 2024).

uci-kharkiv-org