Hvordan skal jeg sette opp akvariet mitt for mine levende bærere?

Pin
Send
Share
Send

Jeg guppy i det mørke bildet av hafizbasri fra Fotolia.com

Levende bærere, som navnet antyder, beholder eggene i kroppen og føder fritt svømmende yngel. Disse fiskene er hardføre, fargerike og veldig enkle å avle i fangenskap.

Gruppering

Livbærere lærer fisk. Dette betyr at de føler seg mest komfortable i grupper. I et akvarium, hold dem i grupper på minst fem per art. I tillegg kan menn handle aggressivt mot kvinner, så hold flere kvinner per hann. I de vanligste livebearers fungerer disse retningslinjene bra. Imidlertid er noen få sjeldnere arter, som halvnebb og gjeddetopp, veldig rovdyr og holdes best alene eller i grupper av fisk av samme størrelse.

Forhold

økt akvarium 1 bilde av Anthony CALVO fra Fotolia.com

Livebearers 'toleranse for et bredt spekter av forhold er en del av det som gjør dem populære. Som gruppe tåler de generelt de fleste ferskvannsakvarieforhold. Ideelt sett foretrekker levende bærere et tilskudd på 1,25 ss akvariesalt (steinsalt eller kosher salt fungerer også) per gallon, og en temperatur på 75 til 80 grader. Imidlertid er mollies et unntak. De er mer delikate enn andre levende bærere og trenger en vanntemperatur på minst 82 grader. Du kan oppnå dette med en vanlig akvariumvarmer. I deres tilfelle er ikke akvariumsalt valgfritt, og de tåler til og med sjøvann.

Tankkamerater

akvariefiskbilde av TEA fra Fotolia.com

De vanlige levende bærerne betraktes som samfunnsfisk. Dette betyr at de holder seg små, har en fredelig disposisjon og krever veldig lite spesiell pleie. De kommer overens med fisk som ikke bytter på dem eller trakasserer dem. Igjen er det unntak i noen sjeldent holdte familiemedlemmer. Også mollies kjærlighet til salt og høyere temperaturer kan begrense tankekameratene. Men som gruppe kommer de godt overens med andre små fredelige fisker.

Ung

Akvariumbilde av crossgolfing fra Fotolia.com

Det avgjørende kjennetegnet ved denne gruppen fisk er at de føder levende regelmessig. En enkelt parring kan produsere et dusin grupper av avkom. Å avle dem er imidlertid ikke idiotsikker. De fleste livebearer-foreldrene er kannibalistiske. For å redusere rovdyr hos ungene, kan du enten flytte gravide hunner til en annen tank for å avle eller tett plante hovedtanken for å gi babyen fisk gjemmesteder.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vandskifte (Kan 2024).

uci-kharkiv-org