Vis hundekrav til en Golden Retriever

Pin
Send
Share
Send

Hvis du noen gang har sett et hundeshow, vet du at hundene som er med er vakre, velstelt og vakkert presentert. For oppdrettere, håndtere og dommere er hver hund veldig forskjellig fra den som står ved siden av den.

Show Dog

Mens mange gull gjør kjekke kjæledyr, må en utstillingshund være i samsvar med en tegning av Golden Retriever-standarden. Dette beskriver alle kvaliteter av rasen, som spesifisert av Golden Retriever Club of America og godkjent av American Kennel Club. Goldens må være preparert til utstilling og trent til å holde stille for dommereksamen. De må bevege seg rundt ringen med håndtererne sine, slik at dommeren kan se hundens gangart og topplinjen, som forteller om hundens struktur og kondisjon. "Primært en jakthund, en gylden skal vises i hardt arbeidende tilstand," sier rasestandarden.

Gå til Tail Spesifikasjoner

Gullhodet skal være bredt i hodeskallen, med en veldefinert stopp - vinkel der snuten møter hodet. Øynene er vennlige og intelligente. De er middels til mørkebrune og er skilt fra hverandre. Ørene er relativt korte og ligger godt bak øyet. Når du trekker fremover, skal ørene dekke øynene. Nesen må være svart eller brunsvart, og tennene skal lukkes i en ordentlig saksebitt. Halen skal være tykk og muskuløs i bunnen, avsmalnende til spissen, og "Båret med lystig handling, i vater eller med en moderat kurve oppover; aldri krøllet over ryggen eller mellom beina," i henhold til rasestandarden.

Kropp og bevegelse

Den ideelle hanngylne er 23 til 24 tommer høyde ved skulderen; hunnene er litt mindre. Vekten for menn er omtrent 65-75 pund; kvinner er 55-65 pounds. Når gullfarger beveger seg, skal de virke kraftige med god rekkevidde. Beina skal ikke svinge inn eller ut når de sees fra noen vinkel, enten de beveger seg eller står stille. Gullfarger skal vises med løst ledning for å vise en naturlig gangart. Det er vanskelig for mange nye utstillere av hunde å lære å stable hunden for undersøkelse og flytte hunden i god fart. Arbeid med en oppdretter eller profesjonell handler for å lære ferdighetene som kreves for presentasjonen.

Holdning og temperament

Gullpelsen er dens varemerke, og en utstillingshund må ha en tykk, sunn pels, som er vannavstøtende. Goldens trenger et godt underlag, og ytterlaget kan være rett eller bølget, men aldri grovt eller silkeaktig. Håret på hodet, potene og forbena er kort og jevnt. Den rike gyldne fargen på gull er riktig i mange nyanser, men hvite markeringer er uønskede, i likhet med strøk som er veldig lyse eller veldig mørke. Hvis du er interessert i utstillinger, samarbeid med en oppdretter eller raseklubben i ditt område for å komme i gang. Kjøpet av en utstillingsvalp med mestere i hele stamtavlen hans vil starte deg i riktig retning. Hobbyen kan hjelpe deg med å nyte hunden din mer og mer, og du vil sannsynligvis få gode venner som deler din lidenskap for gull.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Golden Retriever Become Best Friend for German Shepherd Puppy! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org