Er det vanskelig å ta vare på Siberian Huskies?

Pin
Send
Share
Send

jeg skyndte meg bilde av FRAN fra Fotolia.com

Opprinnelig oppdrettet for å trekke sleder i nordiske klima, er sibiriske huskier veldig kjærlige og energiske. Selv om ingen hunderaser iboende er vanskeligere, kan visse husky-egenskaper være utfordrende hvis livsstilen din ikke passer hans behov.

Trening

Siberian husky ble avlet for å løpe i flere titalls miles i en strekning uten å bli slitsom. Uten tilstrekkelig trening vil huskies bli ødeleggende innendørs eller gå seg vill etter å ha rømt gården for en løp. Hvis du er en maratonløper eller en ivrig syklist, gjør huskyens energinivå ham til en passende passform for en treningspartner. Hvis du imidlertid foretrekker å trene innendørs eller nyter en og annen rask kraftvandring, passer ikke huskyen riktig.

Felling

Siberian husky's plysj dobbeltstrøk består av veldig myke fine hår. Dette betyr husky's skur hele tiden. I motsetning til Labrador retrievere, eller andre raser med en strøk, faller husky's dunete fine pels ut i store klumper, og skaper hårfelt i hjemmet ditt. De dunete hårene fra husky-underlaget holder seg også til alt fra møbler til klær. Regelmessig børsting og pleie vil redusere kaste, men de med lav toleranse for løpskinn vil finne at huskies er høyt vedlikehold.

Ensomhet

Fordi sibirsk huskies ble avlet til å eksistere i samarbeid med andre hunder og mennesker, gjør de det ikke så bra å være hjemme alene om dagen eller isolert fra familien. Av denne grunn er huskies best egnet for familier der minst en person er hjemme om dagen. Selv om en husky som er igjen alene ikke vil bjeffe, vil de sannsynligvis hyle. Dette kan være problematisk hvis naboene dine bor i nærheten. I tillegg til hylende kjeder ensomme huskier seg raskt, noe som kan føre til destruktive vaner når du ikke er hjemme.

Escapisme

Selv om du har en stor inngjerdet hage, og selv om husky får regelmessig mosjon, vil hans naturlige instinkt være å flykte og løpe. Dette betyr å grave opp blomsterbedene dine og tunnelere under gjerdet. Trangen til å bryte ut av et trangt rom og løpe i det fri er en av de viktigste grunnene til at huskier havner i ly som løshunder. Lynhastigheten til og med en ung husky valp setter ham i fare for skade hvis han bestemmer seg for å ta av på egenhånd.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Do Siberian Huskies Run Away? How To Train A Dog From Running Out The Door! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org