Tegn på aggresjon hos mannlige katter

Pin
Send
Share
Send

Hvis du noen gang har prøvd å plukke opp en sint katt, så vet du at de eneste fordelene som venter på deg er smerter og klørmerker. Ikke alle hannkatter utøver regelmessig voldelig oppførsel, men de fleste av dem vil vise tegn på aggresjon når anledningen berettiger til det.

Kroppsspråk

Vær oppmerksom på kattens holdning og oppførsel, spesielt når han er rundt fremmede eller andre katter. Katter stoler på utseende for å bedømme potensielle trusler og for å få seg til å se farligere ut. Du har sannsynligvis sett pusen din bli litt stikkende når håret langs ryggraden løfter seg i en vinkelrett vinkel fra huden hans. Denne ufrivillige reaksjonen får katten til å virke større for sine fiender. Sint katter har også en tendens til å piske halen og kan "henge ned" med magen mot bakken i en forsvarsposisjon. Katten din kan også kaste øynene og knytte ansiktsmusklene for å avsløre tennene for å vise at han mener forretning.

Stemmesignaler

Katter er følsomme for både auditive og visuelle stimuli, så det bør ikke være noen overraskelse at de er vokal om å uttrykke dårlig humør. Vissing er en åpenbar indikator på felin aggresjon, og det er ganske vanskelig å feile det for en lykkelig lyd. Katter har et bredt spekter av vokalvaner og preferanser, så å dømme aggresjon etter tonen i et mia og yelp avhenger av individet. Aggressive hannkatter pleier å lage skarpe eller gutturale lyder når de er opprørt, ifølge The Humane Society of the United States.

Vold

Det er vanskelig å forveksle aggressiv oppførsel for noe annet når kattene dine deltar i et slagsmålskrig. Det er også litt skummelt å se kjæledyret ditt forvandle seg til en virvelvind av klør og fangs som begynner og slutter på et øyeblikk. Katter kan også vise tegn på aggresjon under lekekamper, selv om dette sjelden blir til et blodbad. Hannkatter prøver ofte å feste hverandre i bakken eller tvinge den andre til å overgi seg ved å vippe ham på ryggen i en kamp for dominans.

Årsaker

Hvis du vil redusere aggressiv atferd hos hannkatten din, må du takle årsaken til problemet. Noen katter virker som om de er født, men deres antisosiale oppførsel skyldes vanligvis misbruk, hyppige krangel med voldelige katter eller eksponering for fryktfremkallende stimuli. Hvis katten din er redd for fremmede, er det sannsynligvis bedre for deg å hjelpe ham med å takle det enn det er å aldri invitere venner til deg igjen. Du kan hjelpe ham med å skape en positiv tilknytning til en negativ opplevelse ved å gi ham en velsmakende godbit under opplevelsen. Å fikse hannkatten din bør også være blant de første skrittene du tar for å redusere hans aggressive oppførsel, ifølge Cornell University College of Veterinary Medicine.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Alice VS Aston Originalet! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org