Tegn på at du er allergisk mot hunder

Pin
Send
Share
Send

jeg puddelbilde av palmer fra Fotolia.com

Når eksponering for hunder etterlater deg nysing med kløende øyne og tett nese, er dette tegn på at du er allergisk mot hunder. Imidlertid er behandlingen ofte enkel, og noen hunderaser er allergivennlige for pasienter.

Symptomer og årsaker

Symptomene på hundeallergi er generelt de samme som andre allergier. De fleste vanlige symptomene inkluderer rennende og røde kløende øyne, kløende og tett nese og nysing. I tillegg, når du blir utsatt for hunder, kan du ha hovne øyelokk, kløende hals, hoste, hodepine, mørke ringer under øynene og elveblest. Hvis du også har astma, kan astmasymptomene dine økes. Hovedårsaken til hundeallergi er hundens skæl. Dander er døde hudflak og den viktigste årsaken til allergi. Pels, spytt og urin er også potensielle allergener.

Diagnose

En allergolog kan fullføre en hudtest for å bekrefte diagnosen din allergi mot hunder. Allergisten peker på huden din med en nål som inneholder en liten mengde av hundens fareallergen. Etter stikket observerer han hudreaksjonen for å bestemme allerginivået. Mens du tester for hundeallergi, er det en god ide å teste for andre allergener, som mugg og pollen, for å utelukke hundeallergi. Hunder kan bære pollen og gress inne etter å ha vært utendørs, og du kan oppleve at allergien din ikke skyldes hunder, men noe annet.

Behandling

Når hundeallergi er bekreftet, er den beste behandlingen å minimere eksponering for hunder. Dette kan være umulig hvis du er hundeeier. Før du går til medisiner, kan du prøve å holde kjæledyrene dine av møbler, støvsuge ofte, investere i luftrensere og eliminere tepper og gardiner fra hjemmet ditt. Om nødvendig vil reseptfrie og reseptfrie antihistaminer, avføringsmidler, nesespray og øyedråper ofte være tilstrekkelig til å håndtere allergisymptomene. Hvis medisinering ikke er nok, kan allergiske skudd som inneholder allergenet ditt hjelpe. Etter mange bilder vil kroppen din gradvis lære å tåle allergenet.

Allergivenlige hunderaser

Du har kanskje hørt at noen hunder er allergivennlige. Selv om ingen raser kan skryte av en virkelig allergivenlig hund, er mange hunderaser bedre enn andre for eiere med allergi. Raser som ikke kaster har mindre flass, det primære allergenet. Disse rasene inkluderer blant annet Bichon Frise, maltesisk, puddel, portugisisk vannhund, Schnauzer og hvete terrier. Blandede hunder kan ikke garantere ikke-kaste, så det kan være best å holde seg til en rase som er kjent for å kaste mindre.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Allergifrisk. APRIL 2019 del 4 (Juni 2024).

uci-kharkiv-org