Hvilken størrelse bånd bør du få for Labrador-valpen din?

Pin
Send
Share
Send

Ikke undervurder viktigheten av riktig tilpasset hundeutstyr. Riktig størrelse på bånd er avgjørende for å holde Labrador retriever valpen trygg mens han utforsker livet. For mye bånd kan tillate at kjæledyret ditt når steder han ikke burde, og kan føre til at han blir farlig sammenflettet. Ikke nok båndlengde kan føre til belastning på hundens nakke og kan være ubehagelig for armen og ryggen. For å gjøre utflukter morsomme for dere begge, sørg for at dere får en bånd av riktig lengde for dere begge.

Tall Handler, Short Dog

En høyere fører trenger lengre bånd når du jobber med en mindre hund. Labrador valper er ikke den minste av hunder, men når de er små er de ganske korte - omtrent høyden til en voksen liten rase. En 8 til 10 fot lang bånd gir den riktige kombinasjonen av komfort, kontroll og frihet som trengs. Du vil ikke oppleve ryggbelastning med en lengre bånd som du ville gjort når du lente deg over en kort bånd. Som med hvilken som helst bånd, holder du overflødig lengde i hånden.

Short Handler, Short Dog

Kortere håndterere, spesielt barn, vil sette pris på å jobbe med en 6 fot lang bånd. Den kortere lengden gir valpen kort rekkevidde, og tillater fortsatt at føreren har tilstrekkelig kontroll over bevegelsen. Samtidig slipper du å slite med flere bånd i hender, som kan falle og bli en snublefare for både valp og fører. En kortere bånd vil gjøre det lettere å holde valpen nærmere for mer tilsyn enn en lang bånd, noe som kan gi valpen for mye frihet.

Spesielle omstendigheter

Et bånd av en viss lengde er et krav for mange hundehåndteringsprotokoller. For eksempel kan valpebarnehageklasser som involverer krengningsøvelser rundt flere hindringer kreve en bånd på bare 3 meter for å holde hunden nær deg uten overflødig å bekymre deg for å slippe. Visse konformasjonsforsøk krever spesifikke båndlengder. Noe utstyr til arbeidshunder kan kreve spesialiserte bånd. Å boltre seg og leke i parken i bånd er egnet med en lengre bånd, kanskje 12 fot eller mer, forutsatt at du er i stand til å lære å jobbe sammen med den aktive bowzer.

Sikkerhetsbekymringer

Uttrekkbare ledninger er praktiske i mange tilfeller, men kan være et alvorlig sammenfiltringsproblem for noen hunder i alle aldre. Den aktive, slanke og klønete Labrador-valpen er akkurat den slags hund som kan finne en måte å bli pakket inn. Kjettingkabler, hvis lengde du kan endre ved å fjerne lenker, kan skade valper som tygger dem eller lener seg hardt mot dem. Husk å sjekke størrelsen på metallklemmen som forbinder båndet til valpens krage. Den skal være stor nok til at den ikke går i stykker når valpen trekker, men liten nok til at den ikke tynger valpen eller blir distraherende når du går.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Eveline leser tankene til hunden sin! (Juni 2024).

uci-kharkiv-org