Hudforstyrrelser hos Labrador Retreivers

Pin
Send
Share
Send

Hudproblemer er ikke et stort problem i det store og hele for Labrador retrievere, selv om noen forhold forekommer i høyere grad i Labrador retrievers enn andre raser. Hjelp veterinæren din med å stille en rask diagnose ved å registrere medfølgende symptomer og miljøfaktorer.

Hypotyreose

Skjoldbruskkjertelen ligger i halsen på hunden din. En mangelfull skjoldbruskkjertel som produserer utilstrekkelige mengder hormoner vil forårsake hypotyreose. Denne tilstanden får huden til å bli betent og oppblåst med mørk pigmentering. Det resulterer også i dårlig hårvekst. Andre symptomer inkluderer vektøkning, sløvhet og et tydelig oppblåst ansiktsutseende. Voksen labrador retrievere er blant de mest berørte rasene. Veterinæren din kan behandle denne tilstanden med hormonregulerende medisiner.

Lett responsiv alopecia

Mangel på sollys kan føre til at noen laboratorier lider av lokalisert eller generelt hårtap. Lett responsiv alopecia forårsaker skallede flekker, vanligvis langs laboratoriets flanker. Det er vanligst hos hunder som lever i regioner med lange vintre. Veterinæren din vil ta hensyn til hundens rase, regionen du bor i og mønsteret for hårtap for å stille en diagnose. Hvis du er usikker, kan veterinæren også ta en hudprøve for videre analyse for å utelukke andre årsaker, for eksempel hypotyreose. Alopecia påvirker ikke helsen til hunden din, og hårtapet er bare et kosmetisk problem.

Seborrhea

Seborrhea er en uhelbredelig, men behandlingsbar sykdom forårsaket av overproduksjon av talg, som resulterer i en rekke hudproblemer, inkludert olje, flass og tørrhet. Berørte områder inkluderer ører, nakke, knær, albuer og haser. Det er ingen ikke-hudrelaterte symptomer som følger med denne sykdommen. Aktuell behandling som medisinsk sjampo og antibiotika er de mest effektive behandlingene.

Atopisk dermatitt

Atopisk dermatitt i en arvelig disposisjon som får immunforsvaret til å overreagere på miljøallergener som pollen og støv. Det forårsaker tørrhet og flass og påvirker hovedsakelig Labrador retrievere i alderen 1 til 3 år. Medfølgende symptomer inkluderer rennende nese, nysing og rennende øyne. Veterinæren din vil ta hensyn til hundens alder og sesongen mens han stiller en diagnose. Han vil råde deg til å kvitte deg med irriterende stoffer ved å vaske sengetøy og støvsuge regelmessig.

Pyoderma

Pyoderma er en bakteriell hudinfeksjon som forårsaker skorpede lesjoner på labens flanker, korsrygg, hofter og hale. Det er vanligvis resultatet av en underliggende tilstand, som dermatitt, seborrhea eller noe som forårsaker kløe, for eksempel loppebitt, hot spots eller kompulsiv riper. Veterinæren din vil vanligvis behandle denne tilstanden med antibiotika, selv om laboratoriet ditt kan kreve sedering for å fjerne de skorpede lesjonene på grunn av ubehaget de forårsaker.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Are Labrador Retrievers Good Family Dogs? (Kan 2024).

uci-kharkiv-org