Hudlidelser i Rhodesian Ridgebacks

Pin
Send
Share
Send

Rhodesian Ridgebacks er generelt sunne og enkle å ha, og har færre genetiske problemer enn mange rasehunder. Besøk veterinæren din hvis du merker at kjæledyret ditt har et hudproblem.

Dermoid sinus

Et genetisk problem i Rhodesian Ridgebacks, dermoid sinus er en liten åpning i huden som kobles til ryggraden. Denne tilstanden er ofte funnet på nakken, men kan også forekomme på bakken. Hvis det oppstår, er dermoid sinus tilstede ved fødselen, men går av og til ubemerket til valpen er eldre. Rhodesian Ridgebacks som er funnet å ha problemet, anses som ikke kvalifisert for avl. Hvis den ikke er smittet, er bihulen et lite, mørkt hull i huden, noen ganger beskrevet som å se ut som et enkelt vampyrbittmerke. Ubehandlet blir dermoid sinus ofte smittet, og da ser den ut som en liten klump eller abscess i huden. Behandlingen er kirurgi for å lukke dermoid sinus.

Allergisk dermatitt

Allergisk dermatitt er den generelle betegnelsen for hudproblemer forårsaket av allergi. Disse er sett hos alle typer hunder, og er vanlige også i Rhodesian Ridgebacks. Mat, kontakt- og inhalasjonsallergier, inkludert følsomhet for planter, dander, pollen, støvmidd og mugg, kan forårsake hudproblemer hos hunder. Tilstanden kan variere fra mild til ekstrem, med de fleste allergiske hunder som opplever symptomer som gjør dem ubehagelige, men som ikke er livstruende. Ta kompisen din til veterinæren for å finne årsaken til allergien. Behandling inkluderer vanligvis å unngå allergenet, samt bruk av aktuelle og orale steroider, antihistaminer, fettsyretilskudd og beroligende kremer og sjampo.

Mastcelletumorer

Mastcelletumorer er ofte funnet i Rhodesian Ridgebacks, og de viser seg vanligvis som hudkreft. Svulster på huden blir ofte sett på som små, rosa støt. Humlene kan forbli runde og rosa, eller de kan bli rå og røde, som et sår. Mastcelletumorer kan vises på mer enn ett sted, og kan hovne opp hvis de blir berørt eller gnidd. Ta tilbakeføringen til veterinæren for diagnose og behandling. Den vanligste behandlingen er fjerning. Legemiddelbehandling og stråling brukes noen ganger også, enten i tilfeller der kirurgi ikke er mulig eller i forbindelse med kirurgi.

Lymfocytisk tyreoiditt

Lymfocytisk tyreoiditt, også kalt hypotyreose, er ikke en hudlidelse, men et av de mest åpenbare symptomene er tap av pels og tykkelse eller mørkere hud. Hypotyreose er ikke et rasespesifikt problem. Det er en autoimmun lidelse der immunsystemet angriper skjoldbruskkjertelen. Skader på skjoldbruskkjertelen fører til en hormonell endring som igjen får pelsen til å tynnes og huden tykner, blir flassende eller fettete og får en mørkere farge. Ta kompisen din til veterinæren for diagnose og behandling. Noen Rhodesian Ridgebacks er genetisk disponert for hypotyreose, og det bør betraktes som en mulig årsak til hudproblemer. Lymfocytisk thyroiditt svekker også immunforsvaret, noe som gjør hunden mer utsatt for hudinfeksjoner.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Top 10 RHODESIAN RIDGEBACK Facts! (Kan 2024).

uci-kharkiv-org